Připravit doma skvělou pizzu není vůbec nic náročného. Naopak mě baví to, že si můžete sami zvolit, co na pizzu dáte a jak moc prasáckou ji uděláte. Já jsem teda za méně prasácké varianty, protože nemám ráda pizzu nasáklou tukem. Pokud nechcete jíst pořád pizzu na rajčatovém základu, zkuste tuhle s barbecue omáčkou. Je to snadné a chuť je maximální. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges. Konkrétně zde jsem použila olivový olej Extra Mild, který je vhodný na pečení a smažení.
Droždí rozdrobte do mističky, přidejte k němu cukr a nechte stát, droždí se za chvilku rozpustí. Poté jej smíchejte s olejem a trochou vlažné vody. Do mísy od robotu nasypte mouku, přidejte sůl, vodu a směs droždí s olejem a vodou. Zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat těsto cca 10 minut. Poté těsto přendejte do uzavíratelné plastové mísy, uzavřete ji a nechte těsto 1 hodinu kynout. Mezitím orestujte osolené kousky masa v rozpálené pánvi na oleji. Nechte vychladnout. Když je těsto nakynuté, rozehřejte troubu na 250 stupňů. Těsto rozdělte na 3 stejné části a rozválejte je na kruhové placky. Každou dejte na pečící plech, ideálně perforovaný, můžete na plech dát pečící papír a na něj pak těsto. Nyní těsto pomažte barbecue omáčkou, na ni rozprostřete kousky masa, potom půlkolečka cibule a nakonec vše zasypte mozzarelou. Dejte péct do trouby na cca 8-10 minut, pizzu hlídejte, ať se nepřipálí. 🙂 Po upečení nechte chvíli vychladnout a poté nakrájejte ideálně pizza kolečkem.Domácí pizza s kuřetem, barbecue omáčkou a mozzarelou
Ingredients
Instructions