Perníkové muffiny s čokoládou a jablky

Muffiny jsou vděčný dezert. U nás doma i hodně vděčná snídaně. 🙂 Není nic lepšího, než se ráno probudit a sáhnout po jednom či dvou muffinech, doplnit je jogurtem či tvarohem a ovocem. 🙂 Tyto perníkové jsou díky nastrouhaným jablíčkům krásně vláčné a kousky čokolády jsou skvělým překvapením uvnitř těsta.

Perníkové muffiny s čokoládou a jablky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 14 ks
Prep Time: 15 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 155 g hladké pšeničné mouky
  • 190 g polohrubé pšeničné mouky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 polévková lžička holandského kakaa
  • 2 kávové lžičky perníkového koření
  • 1 vejce
  • 285 g kefíru
  • 125 řepkového oleje
  • 2 najemno nastrouhaná jablka o váze cca 160 g
  • 60 g 70% čokolády

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů - dolní i horní ohřev s horkovzduchem.

2

Do mísy od robotu přesejte obě mouky, přidejte kypřící prášek, sodu, kakao, cukr i sůl.

3

Ideálně promíchejte a poté přidejte i kefír, olej a vejce.

4

Nyní vše důkladně promíchejte a propojte. Nakonec přidejte nastrouhaná jablíčka a 2/3 čokolády nasekané na kousky. Zbylou třetinu nechte na ozdobení muffinů. Opět důkladně promíchejte.

5

Formu na muffiny vyložte košíčky a do každého košíčku nalijte těsto. Vrch muffinů posypejte čokoládou.

6

Dejte péct na 20 minut.

7

Po upečení nechte hodinu vychladnout.

8

Podávejte jen tak, s jogurtem, tvarohem, zakysanou smetanou nebo třeba oblíbeným ořechovým máslem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..