Jsou jídla, která jsou extrémně jednoduchá na přípravu a zároveň jsou vážně skvělá! Takovým příkladem jsou misky s obilovinami či rýží, zeleninou, nějakou bílkovinou a báječnou omáčkou. A na jednu takovou Vám sem přidávám ve spolupráci s Calvo recept.
Do uvařené rýže vmíchejte rýžový ocet a nechte ji v lednici vychladit. Mezitím omyjte všechnu zeleninu a ovoce. Ledový salát nakrájejte na malé kousky, mango zbavte slupky odkrojte dužinu od pecky a nakrájejte jej na plátky. Avokáda vyjměte ze slupky a nakrájejte jen také na plátky. Salátovou okurku i ředkvičky také nakrájejte na tenké plátky. Srirachu smíchejte s majonézou. Nyní můžete kompletovat. Do 2 misek rozdělte půl na půl rýží, vedle položte salát a poslední třetinu vyplňte salátovou okurkou. Na salát pak položte mango a avokádo, na rýží filety tuňáka a na okurku plátky ředkviček. Nakonec vše posypte sezamovým semínkem a pokapejte omáčkou. Já miluju ještě kombinaci s kvalitní sójovou omáčkou, kterou si doplním všechny chutě, zkuste to taky. 🙂Zeleninová bowl s filety tuňáka
Ingredients
Instructions
V receptu byly použity Calvo filety z tuňáka v olivovém oleji.