Bánh mì

Bánh mì je vietnamské jídlo označující plněnou bagetu. Zpravidla obsahuje paštiku, majonézu, jarní cibulku, nakládanou mrkev, salátovou okurku a koriandr. Co se týče masové části, můžete použít trhané maso, masové kuličky, ale třeba i „obyčejnou“ šunku. V každém případě je to za mě úžasné street foodové jídlo, a tak jsem se rozhodla s tímto pokrmem zapojit do soutěže s Rohlíkem, kterou vyhlásil Food blog roku pro tento rok. A jak tedy na tuto bagetu?

Bánh mì

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 15 min Cooking Time: 1 h 30 min

Ingredients

  • Trhané kuřecí maso:
  • 600 g kuřecích prsou
  • 2 polévkové lžíce řepkového či slunečnicového oleje
  • 1 střední bílá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kávové lžička mleté sladké papriky
  • 1 kávová lžička mletého římského kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru
  • 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 2 polévková lžíce worcestru
  • 2 polévkové lžíce balsamica
  • 300 ml vody
  • Nakládaná mrkev:
  • 140 g mrkve
  • 20 g krystalového cukru
  • 50 ml rýžového octa
  • 1 kávová lžička soli
  • 90 ml horké vody
  • Na bagetu:
  • 2 velké francouzské bagety
  • 150 g játrové paštiky
  • 1/3 salátové okurky nakrájené na tenké plátky
  • čerstvý koriandr
  • jarní cibulka nakrájená na kolečka
  • vepřová šunka na verzi se šunkou

Instructions

1

Nejprve připravte nakládanou mrkev.

2

Ohřejte vodu v rychlovarné konvici.

3

Požadované množství vody přelijte do hrníčku a přidejte k ní cukr, sůl a rýžový ocet, promíchejte.

4

Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky.

5

Nudličky dejte do misky a zalijte je sladkokyselým nálevem, který jste připravili.

6

Mrkev nechte 1-1,5 hodiny nakládat, poté nálev slijte. Mezitím připravte maso.

7

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

8

Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na kostky.

9

V hrnci rozehřejte olej a na něm nejprve orestujte cibuli s česnekem.

10

Poté přidejte i maso.

11

Osolte, opepřete, přidejte koření, protlak, cukr, balsamico, worcestr a podlijte vodou.

12

Ztlumte plamen, zakryjte hrnec či pánev pokličkou a nechte dusit 1,5 hodiny, aby bylo maso měkké a dalo se vidličkami roztrhat.

13

Nyní můžete kompletovat bagetu.

14

Bagety dejte na chvilku do trouby, aby byly křupavé.

15

Poté je rozkrojte napůl, abyste měli 4 kusy na 4 porce a každou rozkrojte ještě podélně, ale nerozřízněte ji celou, nechte jeden okraj spojený, ať se Vám lépe jí.

16

Jednu stranu bagety nyní namažte paštikou a druhou majonézou.

17

Na paštiku položte dostatek trhaného masa nebo šunku dle chuti.

18

Na maso či šunku položte plátky okurky, poté nakládanou mrkev, jarní cibulku a koriandr.

19

Stejně postupujte i u dalších kousků baget.

20

Ihned servírujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..