Batátové hranolky s jogurtovým dipem

V rámci mé dlouhodobé spolupráce s firmou AEG a představením nového plechu Airfry mám pro Vás dnes recept na skvělé a zdravé jídlo – batátové hranolky z trouby s jogurtovým dipem. 🙂 Doufám, že Vám toto ultralehké jídlo bude chutnat stejně, jako chutná nám doma. 🙂

Plech Airfry je navržen tak, že má otvory, které by měly zajistit rovnoměrné propečení zeleniny a hranolek tak, aby byly křupavé i za použití menšího množství oleje. 🙂 Já doma tedy nikdy nesmažím hranolky, ale vždy je peču v troubě a mám je tak nejradši. 🙂

Batátové hranolky s jogurtovým dipem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 500 g batátů
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 kávová lžička soli
  • 2 kávové lžičky koření na brambory bez soli (směs papriky, koriandru, kmínu, česneku atd.)
  • 100 g lučiny
  • 150 g bílého jogurtu s 3% tuku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • hrst nasekané petrželky
  • 3 ředkvičky pokrájené nadrobno

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 220 stupňů - spodní a dolní ohřev s horkovzduchem.

2

Batáty očistěte, rozkrojte napůl na délku a poté každou půlku podélně ještě napůl a nakrájejte dlouhé tenké hranolky.

3

V míse smíchejte olej, sůl a koření a promíchejte spolu s hranolky.

4

Hranolky nyní vyskládejte na plech Airfry a vložte jej na 15-20 minut do trouby.

5

Mezitím připravte dip - smíchejte lučinu s jogurtem, posekanou petrželkou, nakrájenými ředkvičkami, solí a pepřem.

6

Dip podávejte k čerstvě upečeným hranolkům.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..