Kefírové brownies

Ano, tipujete správně. Zamilovala jsem se do kefíru a přidávám ho teď do všech těst. A je to báječné! V brownies částečně nahrazuje máslo a výsledná struktura je prostě dokonalá! Však vyzkoušejte sami. 🙂 Pro nejlepší výsledek používejte všechny suroviny pokojové teploty.

Kefírové brownies

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 200 g 70% čokolády
  • 120 g másla
  • 130 g kefírového mléka
  • 140 g medu
  • 4 vejce
  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 25 g holandského kakaa
  • špetka soli
  • 2 kávové lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 30 g plátků mandlí

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázní.

3

K čokoládě přidejte máslo a společně promíchejte, dokud se oboje nespojí v jednotnou hmotu.

4

Do mísy přesejte mouku a kakao a přidejte sůl.

5

V druhé míse nejprve rozkvedlejte vajíčka, poté přidejte med, zašlehejte a nakonec přidejte kefír a opět zašlehejte.

6

Nyní do mísy s moukou přidejte tekuté ingredience, nejprve směs vajec s medem a kefírem a promíchejte, dokud se nevytvoří jednotné těsto.

7

Poté přidejte i rozpuštěnou čokoládu s máslem.

8

Nakonec přidejte větší část mandlí. Několik kousků si nechte navrch těsta na ozdobení.

9

A úplně naposledy přidejte kypřící prášek a sodu, lehce promíchejte.

10

Nyní těsto přelijte do střední formy vystlané pečícím papírem.

11

Posypte zbylými plátky mandlí a dejte péct na 20 minut do předehřáté trouby.

12

Po upečení nechte vychladnout.

13

Servírujte s vanilkovou zmrzlinou nebo domácí šlehačkou. Pokud chcete dietnější verzi, servírujte s tvarohem. 🙂

6 comments

  1. Dobrý den, Nejprve chtěla bych pochválit blog, recepty vypadají krásně 🙂 A k tomuto receptu jsem se chtěla zeptat, proč se soda a kypřící prášek přidávají později/až jako poslední? Vidím to poprvé. Vůbec to nerozporuji, jen se chci zeptat, jaký to má vliv na těsto. Děkuji a přeji hezký den
    Veronika

    1. Dobrý den, je to kvůli tomu, že s kefírem reagují ihned, takže je nejlepší je dávat úplně nakonec, než jde těsto do trouby. 🙂

Napsat komentář: Kate Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..