Já a pečivo, to je prostě velká láska. Nicméně pokud jím bílé chleby, rohlíky, loupáky a croissanty, cítím se strašně nafoukle. Jednou za čas proti tomu nic nemám, ale pokud je to na denním pořádku, není to určitě fajn. Pokud si mohu osobně vybrat, dávám přednost kvalitním žitným chlebům nejlépe kvasovým. No a pak taky všemu, čemu si doma upeču. A takový semínkový chleba s psylliem, to je prostě skvělá záležitost. 🙂
Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody. Do hnětací mísy nasypte mouku, všechna semínka, psyllium, přidejte vodu s droždím, sůl, olej a ocet. Mísu dejte do robota, vložte nástavec typu hák a hnětejte těsto cca 10 minut. Chlebovou formu pak vyložte pečícím papírem a přendejte do ní těsto. Těsto je trochu lepivé, toho se nicméně nebojte. 🙂 Nechte nyní hodinu kynout na teplém místě. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Vykynutý chleba dejte péct do trouby, 15 min pečte na 180 stupňů, poté dalších 25 min na 210 stupňů. Po upečení vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.Semínkový chleba s psylliem
Ingredients
Instructions
Chlebicek vypada krasne! Mela bych pect na horkovzduch nebo klasicky? Dekuji z radu
Dobrý den, pekla jsem na horkovzduch s přidáním páry, pokud to Vaše trouba umí. Jinak prostě klasický horkovzduch. 🙂
Dobry den, dekuji moc za krasny recept. Rada pecu tenhle chleba skoro kazdy tyden. Je opravdu vyborny!
Dobrý den, to mám velkou radost! 🙂
V jake forme, prosim prosim, pecete chlebicek?
Mam formu na bananovy chlebicek, myslite, ze by sla pouzit?
Dekuji 🙂
Ano. 🙂
Skvělý, děkuji, vyzkouším ♥
Dobrý den, chleba je výborný. Chtěla jsem se zeptat, máte zkušenost, ze by se lepkova mouka vyměnila za rýžovou?
Dobrý den, mám radost, že chutná. 🙂 Zkušenost bohužel nemám, to musíte vyzkoušet na vlastní pěst. 🙂