Semínkový chleba s psylliem

Já a pečivo, to je prostě velká láska. Nicméně pokud jím bílé chleby, rohlíky, loupáky a croissanty, cítím se strašně nafoukle. Jednou za čas proti tomu nic nemám, ale pokud je to na denním pořádku, není to určitě fajn. Pokud si mohu osobně vybrat, dávám přednost kvalitním žitným chlebům nejlépe kvasovým. No a pak taky všemu, čemu si doma upeču. A takový semínkový chleba s psylliem, to je prostě skvělá záležitost. 🙂

Semínkový chleba s psylliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 1 chleba
Prep Time: 1 h 15 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 500 g pšeničné chlebové mouky
  • 70 g slunečnicových semínek
  • 40 g dýňových semínek
  • 20 g černého sezamu
  • 20 g lněných semínek
  • 10 g psyllia
  • 25 g čerstvého droždí
  • 500 ml vlažné vody
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 kávová lžička jablečného octa
  • 12 g soli

Instructions

1

Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody.

2

Do hnětací mísy nasypte mouku, všechna semínka, psyllium, přidejte vodu s droždím, sůl, olej a ocet.

3

Mísu dejte do robota, vložte nástavec typu hák a hnětejte těsto cca 10 minut.

4

Chlebovou formu pak vyložte pečícím papírem a přendejte do ní těsto. Těsto je trochu lepivé, toho se nicméně nebojte. 🙂

5

Nechte nyní hodinu kynout na teplém místě.

6

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

7

Vykynutý chleba dejte péct do trouby, 15 min pečte na 180 stupňů, poté dalších 25 min na 210 stupňů.

8

Po upečení vyndejte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

9 comments

    1. Dobrý den, pekla jsem na horkovzduch s přidáním páry, pokud to Vaše trouba umí. Jinak prostě klasický horkovzduch. 🙂

  1. V jake forme, prosim prosim, pecete chlebicek?
    Mam formu na bananovy chlebicek, myslite, ze by sla pouzit?

    Dekuji 🙂

  2. Dobrý den, chleba je výborný. Chtěla jsem se zeptat, máte zkušenost, ze by se lepkova mouka vyměnila za rýžovou?

    1. Dobrý den, mám radost, že chutná. 🙂 Zkušenost bohužel nemám, to musíte vyzkoušet na vlastní pěst. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..