Banánovo ovesné lívanečky

Vždy jsem milovala lívance! A léto bez nich nikdy nebylo léto. Úplně nejradši jsem pak měla ty s borůvkami či borůvkovou marmeládou (samozřejmě domácí) a zakysanou smetanou.

Už nějaký ten pátek se však snažím odlehčovat svůj jídelníček a jíst s rozumem a do vyváženého jídelníčku člověka, který se snaží přeměnit tuk na svaly kynuté lívance s marmeládou prostě a jednoduše nepatří. 😀 A tak si každý týden, jednou nebo dvakrát doma s holčičkou připravujeme alespoň tady ty banánovo ovesné lívanečky, které jsou teda naprosto neodolatelné a já je miluju stejně jako ty prasácké kynuté. 😀 A víte co? Jsou super i jako svačinka na cesty do krabičky. 🙂

Banánovo ovesné lívanečky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 5 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 200 g banánu
  • 2 bio vejce
  • 150 ml bio mléka
  • Špetka skořice
  • Špetka soli
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku
  • Sezónní ovoce
  • Řecký jogurt s 0% či 3-5% tuku

Instructions

1

Ovesné vločky nasypte do mixéru a rozmixujte na mouku.

2

Do mixéru nyní přidejte banány, vejce, mléko, skořici, sůl, kypřící prášek a rozmixujte dohladka.

3

Rozehřejte nepřilnavou pánev (nejlépe lívancovou), teplotu dejte na vyšší střední stupeň, já mám na sporáku 9 stupňů a volím číslo 6.

4

Když je pánev rozpálená, pomocí lžíce tvořte na pánev placičky.

5

Když je vrchní povrch "zatuhlý", je správná doba otočit placičky na druhou stranu a péct dozlatova.

6

Podávejte se sezónním ovocem a jogurtem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *