Jak už jsem se několikrát zmiňovala, dýňový krém je jednou z mých nejoblíbenějších polévek. Sice je aktuálně léto, ale ochladilo se a to s sebou přineslo i to, že jsme s Natálkou onemocněly. A tak přišel čas i na polévky. 🙂 Pokud se nacházíte v podobném stavu anebo jste na krém prostě jen dostali chuť, určitě jej vyzkoušejte. 🙂
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Dýni důkladně omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na měsíčky. Jablko zbavte slupky a jádřince a nakrájejte na měsíčky. Česnek zbavte slupky. Nakrájenou dýni, jablíčka a oloupaný česnek dejte na pečícím papírem vystlaný plech, pokapejte oliváčem, osolte a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut. Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte upečenou dýni s jablíčky, orestujte a zalijte vodou či vývarem. Chvilinku povařte a poté přidejte sůl, smetanu a nastrouhaný zázvor. Nakonec rozmixujte dohladka. Podávejte ozdobené petrželkou, sekanými pistáciemi a smetanou.Dýňový krém s jablky
Ingredients
Instructions