Dýňový krém s jablky

Jak už jsem se několikrát zmiňovala, dýňový krém je jednou z mých nejoblíbenějších polévek. Sice je aktuálně léto, ale ochladilo se a to s sebou přineslo i to, že jsme s Natálkou onemocněly. A tak přišel čas i na polévky. 🙂 Pokud se nacházíte v podobném stavu anebo jste na krém prostě jen dostali chuť, určitě jej vyzkoušejte. 🙂

Dýňový krém s jablky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 15 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 1 větší dýně Hokkaido
  • 2 střední červená jablíčka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla
  • sůl
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 ml vody, zeleninového či kuřecího vývaru
  • zázvor velikosti palce
  • šťáva z půlky či celého pomeranče

Instructions

1

Troubu předehřejte na 200 stupňů.

2

Dýni důkladně omyjte, rozpulte a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na měsíčky.

3

Jablko zbavte slupky a jádřince a nakrájejte na měsíčky.

4

Česnek zbavte slupky.

5

Nakrájenou dýni, jablíčka a oloupaný česnek dejte na pečícím papírem vystlaný plech, pokapejte oliváčem, osolte a dejte péct do vyhřáté trouby na 20 minut.

6

Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno pokrájenou cibuli.

7

Přidejte upečenou dýni s jablíčky, orestujte a zalijte vodou či vývarem.

8

Chvilinku povařte a poté přidejte sůl, smetanu a nastrouhaný zázvor.

9

Nakonec rozmixujte dohladka.

10

Podávejte ozdobené petrželkou, sekanými pistáciemi a smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..