Přiznám se Vám, že mě úplně nepostihují výživové trendy. Což taky znamená, že než něco nového vyzkouším, musí uplynout nějaký čas, abych nějakou nově objevenou surovinu nebo jídlo vyzkoušela. Takhle jsem to měla i s chia pudinkem. Nedokázala jsem pochopit, co na něm všichni mají. 🙂 A nebyla jsem z něj vůbec nadšená. ALE! Přišla jsem na to, že je velmi důležité, jaké použijete mléko a s čím chia pudink nakombinujete. Kombinace plnotučného krémového mléka se sladkým mangem, kyselou exotickou marakujou a opečenými kokosovými chipsy je něco, co mě nadchlo a co prostě musíte zkusit. 🙂 Je to pro mě snídaně, která mi připomene léto a dovolenou na Mauritiu, kde jsem snad poprvé marakuju ochutnala. Odteď má u mě chia pudink zelenou. 🙂
Chia pudink s mangem, marakujou a kokosovými chipsy
Ingredients
- 50 g chia semínek
- 300 ml bio plnotučného mléka
- 1 polévková lžíce medu
- 1 marakuja
- půlka zralého manga
- hrst kokosvých chipsů
- hrst kešu ořechů
- sušené květy na ozdobu
Instructions
Chia semínka dejte do střední mísy, přidejte med a zalijte mlékem.
Metličkou důkladně promíchejte a směs přelijte do dvou servírovacích skleniček.
Přikryjte alobalem a dejte do lednice na 8 hodin ztuhnout, nejlépe přes noc. 🙂
Po této době by měl být pudink ztuhlý a stačí jej jen ozdobit.
Kokosové chipsy spolu s posekanými ořechy nasucho opražte na pánvi.
Mango nakrájejte na drobné kostičky.
Na chia pudink nejprve navrstvěte kostičky manga, poté vydlábněte dužinu marakuji a nakonec posypte chipsy a ořechy.
Pokud chcete, ozdobte pudink i sušenými květy.