Domácí Snickers

Můj muž miluje Snickers tyčinky, a tak jsem se jednoho dne rozhodla, že je zkusím připravit doma. 🙂 Světe div se, je to velmi jednoduché a neskutečně žravé. Vážně! O tisíc procent lepší jak ta z obchodu. 🙂 Ale bacha! Nebudete moct přestat. 😀

Domácí Snickers

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 12 kousků
Prep Time: 90 min

Ingredients

  • Poleva
  • 400 g mléčné čokolády
  • Nugát
  • 60 g kondenzovaného mléka
  • 60 g másla
  • 150 g třtinového cukru
  • 70 g 100% arašídového másla
  • 150 g pražených solených arašídů
  • Karamel
  • 100 g třtinového cukru
  • 24 g másla
  • 200 g kondenzovaného mléka

Instructions

1

Dvě střední zapékací formy vyložte pečícím papírem.

2

Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády, kterou opatrně vytvořte první vrstvu tyčinek - nalijte ji a rozvrstvěte na pečící papír do zapékací formy.

3

Nyní dejte na chvilinku do mrazáku a vytvořte nugát.

4

Cukr s máslem zahřejte na pánvi, jakmile se cukr rozpustí, přidejte kondenzované mléko, arašídové máslo a posekané arašídy.

5

Formy vytáhněte z mrazáku a nugátovou vrstvu naneste na ztuhlou čokoládu a opět dejte do mrazáku.

6

Nyní vytvořte karamel. Na pánvi rozhřejte cukr a jak začne karamelizovat, přidejte na kousky pokrájené máslo a kondenzované mléko. Vše zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Karamelovou vrstvu naneste na arašídovou a opět dejte formy do mrazáku.

7

Nakonec ve vodní lázni rozpusťte zbylých 200 g mléčné čokolády, kterou navrstvěte na karamelovou vrstvu a dejte na 15 minut do mrazáku.

8

Poté formy přendejte do lednice a nechte hodinu tuhnout.

9

Po hodině můžete nakrájet tyčinky a ihned si na nich pochutnávat. 🙂

10

Uchovávejte v lednici.

5 comments

    1. Dobrý den, můžete, ale na to budete potřebovat několikrát znásobit suroviny. Je to opravdu množství na malý pekáček o rozměrech 20×16 cm. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..