Můj muž miluje Snickers tyčinky, a tak jsem se jednoho dne rozhodla, že je zkusím připravit doma. 🙂 Světe div se, je to velmi jednoduché a neskutečně žravé. Vážně! O tisíc procent lepší jak ta z obchodu. 🙂 Ale bacha! Nebudete moct přestat. 😀
Domácí Snickers
Ingredients
- Poleva
- 400 g mléčné čokolády
- Nugát
- 60 g kondenzovaného mléka
- 60 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 70 g 100% arašídového másla
- 150 g pražených solených arašídů
- Karamel
- 100 g třtinového cukru
- 24 g másla
- 200 g kondenzovaného mléka
Instructions
Dvě střední zapékací formy vyložte pečícím papírem.
Ve vodní lázni rozpusťte 200 g čokolády, kterou opatrně vytvořte první vrstvu tyčinek - nalijte ji a rozvrstvěte na pečící papír do zapékací formy.
Nyní dejte na chvilinku do mrazáku a vytvořte nugát.
Cukr s máslem zahřejte na pánvi, jakmile se cukr rozpustí, přidejte kondenzované mléko, arašídové máslo a posekané arašídy.
Formy vytáhněte z mrazáku a nugátovou vrstvu naneste na ztuhlou čokoládu a opět dejte do mrazáku.
Nyní vytvořte karamel. Na pánvi rozhřejte cukr a jak začne karamelizovat, přidejte na kousky pokrájené máslo a kondenzované mléko. Vše zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Karamelovou vrstvu naneste na arašídovou a opět dejte formy do mrazáku.
Nakonec ve vodní lázni rozpusťte zbylých 200 g mléčné čokolády, kterou navrstvěte na karamelovou vrstvu a dejte na 15 minut do mrazáku.
Poté formy přendejte do lednice a nechte hodinu tuhnout.
Po hodině můžete nakrájet tyčinky a ihned si na nich pochutnávat. 🙂
Uchovávejte v lednici.
to vypadá geniálne mňam
WHEN PIGS FLY
Děkuji. 🙂
Vyzkoušeno a supr, lepší než originál. Jen je potřeba mlsat s rozumem!
Dobrý den, chci se zeptat jestli tenhle domácí snickers můžu dělat i na normálním plechu?
Dobrý den, můžete, ale na to budete potřebovat několikrát znásobit suroviny. Je to opravdu množství na malý pekáček o rozměrech 20×16 cm. 🙂