Rybí prsty, kdo by je v dětství nemiloval. 🙂 Myslím, že většina z nás by ten polotovar mražených prstů kapitána Igla už nekoupila. Připravit si je doma není vůbec nic těžkého. Tak je zkuste. 🙂 Pokud k nim uděláte i domácí hranolky, myslím, že budou nadšené nejen Vaše děti. 🙂



Troubu předehřejte na 220 stupňů - spodní i horní ohřev. Lososa zbavte kůže a nakrájejte na přiměřeně stejně velké kousky - prsty. Prsty osolte a opepřete ze všech stran. Vejce rozkvedlejte v míse nebo hlubokém talíři. Do druhého talíře nasypte strouhanku a droždí či najemno nastrouhaný sýr a promíchejte. Každý kousek lososa namočte do vajíčka a poté obalte ve strouhance. Obalené prsty dejte na plech vystlaný pečícím papírem. Lepší je plech na hranolky či pizzu, který je děrovaný, tak pokud jej máte, použijte ten, pokud ne nevadí. 🙂 Prsty dejte nyní do trouby přímo doprostřed na 20 min. Každá trouba peče jinak, proto prsty kontrolujte průběžně, aby se nespálily! Pokud by nebyly dostatečně zlaté, zvyšte teplotu na 250 a nechte ještě 5-10 minut péct. Podávejte s domácími hranolkami či kaší a nějakým dobrým dipem, domácím kečupem či malou porcí tatarky.Lososové rybí prsty
Ingredients
Instructions

