Lososové rybí prsty

Rybí prsty, kdo by je v dětství nemiloval. 🙂 Myslím, že většina z nás by ten polotovar mražených prstů kapitána Igla už nekoupila. Připravit si je doma není vůbec nic těžkého. Tak je zkuste. 🙂 Pokud k nim uděláte i domácí hranolky, myslím, že budou nadšené nejen Vaše děti. 🙂

Lososové rybí prsty

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 500 g filetu lososa (ne část od ocasu)
  • 150 g strouhanky
  • 20 g lahůdkového droždí (můžete zaměnit za výrazný sýr - čedar, Grana Padano)
  • 3 vajíčka
  • sůl
  • pepř

Instructions

1

Troubu předehřejte na 220 stupňů - spodní i horní ohřev.

2

Lososa zbavte kůže a nakrájejte na přiměřeně stejně velké kousky - prsty.

3

Prsty osolte a opepřete ze všech stran.

4

Vejce rozkvedlejte v míse nebo hlubokém talíři.

5

Do druhého talíře nasypte strouhanku a droždí či najemno nastrouhaný sýr a promíchejte.

6

Každý kousek lososa namočte do vajíčka a poté obalte ve strouhance.

7

Obalené prsty dejte na plech vystlaný pečícím papírem. Lepší je plech na hranolky či pizzu, který je děrovaný, tak pokud jej máte, použijte ten, pokud ne nevadí. 🙂

8

Prsty dejte nyní do trouby přímo doprostřed na 20 min.

9

Každá trouba peče jinak, proto prsty kontrolujte průběžně, aby se nespálily!

10

Pokud by nebyly dostatečně zlaté, zvyšte teplotu na 250 a nechte ještě 5-10 minut péct.

11

Podávejte s domácími hranolkami či kaší a nějakým dobrým dipem, domácím kečupem či malou porcí tatarky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..