Bábovka. To je přece tak klasický recept. Ideální na víkendové odpoledne ke kávě či čaji. Anebo na snídani. Vyberte si Vy, kdy ji upečete. Je super lehká, vláčná a delikátní. 🙂




Troubu rozehřejte na 180 stupňů horní a spodní ohřev. Do velké mísy dejte nastrouhaná jablíčka, mouku, cukr, žloutky, olej, podmáslí, kůru z citrónu, skořici a vše promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do jablečné směsi. Nyní přidejte i kypřící prášek a sodu a opět promíchejte. Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Nyní do formy nalijte těsto. Dejte do trouby péct na 60 min. Po upečení překlopte na talíř a nechte vychladnout. Poté můžete rozkrojit a servírovat.Jablečná hrnková bábovka
Ingredients
Instructions


Katko, bábovka v troubě a za 60 minut se uvidí, jaký to bude zázrak. Věřím, že opět bude úspěch.
Doufám, že bude chutnat Luci! 🙂
Katko, jste báječná, peču i vařím podle Vašich receptu, všechny druhy chleba, dnes langoše jsou božský, rodině to moc chutná,
Moc děkuji, Milena
Moc děkuji, jen langoše děláte asi podle někoho jiného. 🙂 Recept na ně tady nemám. 🙂