Jablečná hrnková bábovka

Bábovka. To je přece tak klasický recept. Ideální na víkendové odpoledne ke kávě či čaji. Anebo na snídani. Vyberte si Vy, kdy ji upečete. Je super lehká, vláčná a delikátní. 🙂

Jablečná hrnková bábovka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 3,38 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 1 bábovka
Prep Time: 10 min Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • 1 a půl hrnku nahrubo nastrouhaných jablek (oloupaných)
  • 2 hrnky polohrubé pšeničné mouky
  • 3/4 hrnku moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1 hrnek řepkového či slunečnicového oleje
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 vrchovatá kávová lžička mleté skořice
  • 1 kypřící prášek
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů horní a spodní ohřev.

2

Do velké mísy dejte nastrouhaná jablíčka, mouku, cukr, žloutky, olej, podmáslí, kůru z citrónu, skořici a vše promíchejte.

3

Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho zapracujte do jablečné směsi.

4

Nyní přidejte i kypřící prášek a sodu a opět promíchejte.

5

Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou.

6

Nyní do formy nalijte těsto.

7

Dejte do trouby péct na 60 min.

8

Po upečení překlopte na talíř a nechte vychladnout.

9

Poté můžete rozkrojit a servírovat.

4 comments

  1. Katko, bábovka v troubě a za 60 minut se uvidí, jaký to bude zázrak. Věřím, že opět bude úspěch.

  2. Katko, jste báječná, peču i vařím podle Vašich receptu, všechny druhy chleba, dnes langoše jsou božský, rodině to moc chutná,
    Moc děkuji, Milena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..