Noky s chřestem a sýrovou omáčkou

Dokud je chřest, vyzkoušejte tyto jednoduché, ale vážně výborné noky s kousky chřestu a smetanovou omáčkou se sýrem. Za mě je to jedno z nejlepších jídel s chřestem. Pokud by vám však samotné noky nestačily, můžete si k nim přidat ještě kousek pečeného lososa nebo kousky restovaného kuřecího prsa.

Noky s chřestem a sýrovou omáčkou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 8 kousků chřestu
  • 20 g másla
  • 500 g bramborových noků
  • 400 ml smetany do omáček s 15% tuku
  • 100 g najemno nastrouhaného parmezánu nebo sýru Gran Moravia
  • sůl a pepř dle chuti

Instructions

1

Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a nakrájejte jej na kolečka. Hlavičky chřestu nekrájejte, nechte j vcelku.

2

V pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm chřest. Poté přilijte smetanu a provařte.

3

Nakonec do omáčky přidejte parmezán, už nevařte, nechte jej jen rozpustit. Dle chuti dosolte, popřípadě opepřete.

4

Noky uvařte dle návodu a smíchejte je s omáčkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..