Vánoční pomerančové sušenky

Jestli hledáte nové druhy cukroví, které byste chtěli vyzkoušet, velmi doporučuji tyto polomáčené pomerančové sušenky. Recept pochází z Dánska, ale já si jej trochu poupravila. V Dánsku se totiž do těsta nedává skořice, ale vanilka a z těsta se tvarují kolečka, kdežto já z nich udělala sušenky a ještě je namočila do čokolády. Tahle kombinace je ale za mne mnohem lepší, tak je vyzkoušejte také. 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s La Formaggerií.

Vánoční pomerančové sušenky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 55 kousků
Prep Time: 30 min Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • Sušenky:
  • 275 g chlebové pšeničné mouky nebo klasické hladké pšeničné
  • 200 g změklého másla značky La Formaggeria
  • 100 g mandlové mouky
  • 170 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • 2 kávové lžičky mleté skořice
  • Najemno nastrouhaná kůra z 1 bio pomeranče
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva bez fosfátu
  • Poleva:
  • 150 g vysokoprocentní čokolády
  • Lyofilizované maliny a pistácie na ozdobu

Instructions

1

Mouku, mandlovou mouku, prosátý cukr, máslo, vejce a sůl dejte do mísy od robotu.

2

Zvolte nástavec typu K a nechte cca 10 minut zpracovat těsto.

3

Na poslední minutu přidejte i skořici, pomerančovou kůru, sodu a prášek do pečiva.

4

Troubu předehřejte na 200 stupňů.

5

Rukama vytvořte stejně velké sušenky, které položte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby.

6

Po upečení nechte vychladnout.

7

Maliny a pistácie rozmixujte nadrobno – zvlášť.

8

Čokoládu rozpusťte.

9

Vychladlé sušenky namočte půlkou do čokolády a posypte buď malinami nebo pistáciemi.

10

Obalenou sušenku položte na plech s pečícím papírem a když je plech plný sušenek, dejte je do chladu, ať čokoláda ztuhne.

11

Poté je můžete z papíru oddělat a přendat na talíř a servírovat.

12

Uchovávejte v chladu uzavřené v krabičce.

6 comments

  1. Dobrý den, můžu se zeptat na chlebovou mouku? Ta by měla být pšeničná? Děkuji 🙂

    Mějte se hezky, Martina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..