Jestli hledáte nové druhy cukroví, které byste chtěli vyzkoušet, velmi doporučuji tyto polomáčené pomerančové sušenky. Recept pochází z Dánska, ale já si jej trochu poupravila. V Dánsku se totiž do těsta nedává skořice, ale vanilka a z těsta se tvarují kolečka, kdežto já z nich udělala sušenky a ještě je namočila do čokolády. Tahle kombinace je ale za mne mnohem lepší, tak je vyzkoušejte také. 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s La Formaggerií.
Mouku, mandlovou mouku, prosátý cukr, máslo, vejce a sůl dejte do mísy od robotu. Zvolte nástavec typu K a nechte cca 10 minut zpracovat těsto. Na poslední minutu přidejte i skořici, pomerančovou kůru, sodu a prášek do pečiva. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Rukama vytvořte stejně velké sušenky, které položte na plech vystlaný pečícím papírem a dejte péct na 10 minut do vyhřáté trouby. Po upečení nechte vychladnout. Maliny a pistácie rozmixujte nadrobno – zvlášť. Čokoládu rozpusťte. Vychladlé sušenky namočte půlkou do čokolády a posypte buď malinami nebo pistáciemi. Obalenou sušenku položte na plech s pečícím papírem a když je plech plný sušenek, dejte je do chladu, ať čokoláda ztuhne. Poté je můžete z papíru oddělat a přendat na talíř a servírovat. Uchovávejte v chladu uzavřené v krabičce.Vánoční pomerančové sušenky
Ingredients
Instructions
Hmmm samé mňamky, sleduji vás už dlouho a musela jsem konečně něco napsat. Vaše recepty jsou úžasné a máte vše dokonale nafoceno. Přeju krásný adventní čas. Hanka.
Moc děkuji! I Vám nádherný advent! 🙂
Dobrý den, můžu se zeptat na chlebovou mouku? Ta by měla být pšeničná? Děkuji 🙂
Mějte se hezky, Martina
Dobrý den, ano pšeničná chlebová anebo klasická pšeničná hladká. 🙂
Dobrý večer, proč zrovna chlebová mouka? To mě trochu zarazilo.
Klidně použijte klasickou hladkou pšeničnou. 🙂