Mám moc ráda asijská jídla a takové kung pao je u nás asi nejčastějším pokrmem, který umím připravit. Opravdu je to velmi jednoduché a moc dobré jídlo.
V rámci mé dlouhodobé spolupráce s AEG mám pro Vás tento recept, který připravuji pravidelně doma. S vařením pokrmu mi z velké části pomohla tato pečící pánev, která je vhodná i do trouby – takže ideální k přípravě steaků, ale je vhodná prakticky pro cokoliv.


Kung pao
Ingredients
- 500 g kuřecích prsou
- Marináda:
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 2 polévkové lžíce kvalitní sójové omáčky
- 3 kávové lžičky třtinového cukru
- 1 kávová lžička arašídového oleje
- Stir fry
- zázvor velikosti palce
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce arašídového oleje
- 1/2 chilli papričky
- 3 jarní cibulky
- Omáčka
- 200 ml kuřecího vývaru
- 4 polévkové lžíce sójové omáčky
- 100 g nesolených pražených arašídů
Instructions
Jako první naložte maso. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na kousky.
V míse nejprve rozmíchejte škrob se sójovou omáčkou a poté přidejte další ingredience na marinádu.
Maso dejte nyní do marinády, propojte spolu a nechte 30 minut odpočívat.
Mezitím očistěte zázvor a česnek a obojí nakrájejte nadrobno.
V pánvi rozpalte olej, orestujte na něm česnek a zázvor a přidejte i namarinované maso a bílé části jarních cibulek - nakrájené na kousky.
K orestovanému masu přilijte vývar a sójovku a nechte vytvořit omáčku.
Nakonec přidejte pokrájenou chilli papričku, jarní cibulku a posekané či celé arašídy.
Ihned podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.






