Vajíčková pomazánka jinak

Tak Velikonoce jsou skoro za námi a pokud jste, stejně jako já, nabarvili vajíčka, pak asi přemýšlíte, co s nimi teď vymyslet. Mám pro Vás skvělý tip na to, jak udělat vajíčkovou pomazánku jinak a nápaditěji. 🙂

Vajíčková pomazánka jinak

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min

Ingredients

  • 8 vařených vajíček
  • 6 kávových vrchovatých lžiček majonézy nebo napůl majonéza a bílý jogurt
  • 1 kávová lžička plnotučné hořčice
  • Šťáva z půlky či celého citrónu dle chuti
  • Kůra z půlky citrónu
  • Sůl
  • Pepř
  • Pažitka
  • Salátová okurka
  • Kváskový chleba
  • Jarní cibulka

Instructions

1

Vajíčka rozkrojte napůl. Žlutek dejte do misky, bílky bokem.

2

Ke žloutkům přidejte majonézu, hořčici, citrónovou šťávu a kůru, sůl a pepř a vše promíchejte vidličkou, aby vznikla taková pomazánka.

3

Nakonec přidejte nasekanou pažitku. Dle své chuti dochuťte.

4

Bílky pokrájejte na kousky.

5

Okurku omyjte a nakrájejte na vážně tenoučké plátky.

6

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.

7

Plátky chleba opečte nasucho na pánvi.

8

Chleba potřete trochou pomazánky, rozložte po celém chlebu plátky okurky, na ně položte kousky bílků, které lehce osolte. Malou lžičkou k bílkům položte pomazánku.

9

Posypte jarní cibulkou. Ozdobit můžete také černým sezamem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..