Pečený losos s chřestem

Chřestová sezóna začala a já z toho mám velkou radost! Každý rok se na chřest těším a každý rok si jej patřičně užívám. Tentokrát jsem ho připravila společně s lososem, česnekovým máslem, rozmarýnem a pečeným citrónem. K tomu jsem podávala noky a byla to velká dobrota. Dcera i manžel schválili s pochvalou, a tak musí být recept samozřejmě i tady. Za 25 min máte hotový oběd či večeři. 🙂


Pečený losos s chřestem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 3 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 450 - 500 g filetu lososa
  • 500 g zeleného chřestu
  • 50 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 1 citrón
  • 500 g bramborových noků

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Z filetu odstraňte kůži, z obou stran jej osolte a opepřete a dejte jej do pekáčku na pečící papír.

3

Chřest omyjte a odkrojte dřevnaté konce. Pokud odkrojíte více, můžete z koncových částí ještě ty nedřevnaté části nakrájet na tenká kolečka.

4

Chřest dejte také do pekáčku.

5

Máslo rozpusťte a prolisujte do něj česnek.

6

Citrón rozkrojte napůl.

7

Česnekovým máslem nyní pomažte filet lososa a chřest. Na lososa položte rozmarýn a do pekáčku dejte rozkrojený citrón.

8

Nyní pekáček dejte do trouby a pečte cca 15 minut. Losos by neměl být vysušený, takže by měla opravdu stačit tato krátká doba.

9

Noky uvařte dle návodu v osolené vodě.

10

Pokud jste z konců chřestu nakrájeli kolečka, můžete je nyní orestovat na zbytku česnekového másla, které zbylo v rendlíku a poté je promíchejte s uvařenými noky.

11

Servírujte spolu s upečeným lososem a chřestem a nezapomeňte rybu i chřest pokapat pečeným citrónem. Ta chuť je skvělá a svěží. 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..