Je několik jídel, které se u nás doma vaří opakovaně, protože je prostě všichni milujeme. Tím jedním jsou různé variace na kuře na paprice. Tady je jeden z nich. 🙂




Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Kuřecí kousky omyjte, osušte a osolte ze všech stran. V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli. Poté přidejte kuřecí stehna a křídla a zatáhněte je ze všech stran. Přidejte passatu, vodu a mletou papriku, pánev zakryjte poklicí a na středním plameni duste 60 - 90 minut, maso by se mělo krásně oddělávat od kosti. Nakonec přidejte smetanu a ještě chvilku poduste. Podle chuti dosolte. Stehna a křídla nyní vytáhněte, sundejte z něj kůží, oberte maso a vidličkou jej natrhejte. Natrhané maso vraťte do omáčky. Natrhané maso s omáčkou smíchejte s uvařenými těstovinami. Servírujte dle chuti s nastrouhaným parmezánem, posypané dýňovými semínky a ozdobené bazalkou.Trhané kuřecí na paprice s těstovinami
Ingredients
Instructions
