Trhané kuřecí na paprice s těstovinami

Je několik jídel, které se u nás doma vaří opakovaně, protože je prostě všichni milujeme. Tím jedním jsou různé variace na kuře na paprice. Tady je jeden z nich. 🙂

Trhané kuřecí na paprice s těstovinami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 15 min Cooking Time: 90 min

Ingredients

  • 1 polévková lžíce přepuštěného másla
  • 2 menší cibule nebo 1 velká
  • 2 kuřecí stehna
  • 2 kuřecí křídla
  • 500 ml vody
  • 500 g rajčatové passaty
  • sůl
  • 2 kávové lžičky mleté sladké papriky
  • 100 g rýžové smetany
  • 500 g špaget či jiných oblíbených těstovin
  • bazalka a dýňová semínka na ozdobu
  • parmazán na posypání těstovin

Instructions

1

Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.

2

Kuřecí kousky omyjte, osušte a osolte ze všech stran.

3

V hluboké pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm cibuli.

4

Poté přidejte kuřecí stehna a křídla a zatáhněte je ze všech stran.

5

Přidejte passatu, vodu a mletou papriku, pánev zakryjte poklicí a na středním plameni duste 60 - 90 minut, maso by se mělo krásně oddělávat od kosti.

6

Nakonec přidejte smetanu a ještě chvilku poduste. Podle chuti dosolte.

7

Stehna a křídla nyní vytáhněte, sundejte z něj kůží, oberte maso a vidličkou jej natrhejte.

8

Natrhané maso vraťte do omáčky.

9

Natrhané maso s omáčkou smíchejte s uvařenými těstovinami.

10

Servírujte dle chuti s nastrouhaným parmezánem, posypané dýňovými semínky a ozdobené bazalkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..