Krémová ovesná kaše

Sladká ovesná kaše je jednou z mých nejoblíbenějších snídaní a je za malinkou chvíli hotová. 🙂 Začít den ovesnou kaší je super nápad, protože ovesné vločky jsou velmi zdravé a pokud je dobře nakombinujete, necítíte se po takové snídani unavení. Naopak máte energii začít nový den. 🙂

Krémová ovesná kaše

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2 porce
Prep Time: 5 min Cooking Time: 8 min

Ingredients

  • 60 g ovesných jemných vloček
  • 100 g plnotučného mléka
  • 300 g vody
  • 1 velké nebo 2 menší jablka oloupaná a najemno nastrouhaná
  • 1 banán pokud máte rádi kaši sladší
  • 1 odměrka vanilkového proteinu (nemusí být)
  • špetka soli
  • půl kávové lžičky mleté skořice
  • 2 hrsti mraženého lesního ovoce
  • 1 polévková lžíce medu
  • 200 g řeckého jogurtu

Instructions

1

Ovesné vločky večer nasypte do misky, zalijte je mlékem, přikryjte alobalem a dejte je přes noc do lednice.

2

Ráno nasáklé ovesné vločky dejte do rendlíku či hluboké pánve, přilijte vodu a sůl na mírném plameni je lehce povařte.

3

Vodu by měly vločky nasáknout, ale kaše by měla být krémová, nevařte ji dlouho.

4

Mezitím dejte do druhého rendlíku lesní ovoce s trochou vody a medem a svařte je.

5

Ke kaši přidejte skořici, rozmačkaný banán a najemno nastrouhané jablíčko. Promíchejte a odstavte z plotny. Můžete přimíchat i 1 odměrku proteinu.

6

Kaši nyní rozdělte do dvou misek či hlubokých talířů, navrch každé kaše dejte 100 g jogurtu a nakonec ozdobte omáčkou z lesního ovoce.

7

Tak dobré ráno a dobrou chuť! 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..