Turecké vejce

Pokrm turecké vejce jsem objevila zcela náhodou. Dívala jsem se na Instagram jedné mé oblíbené food blogerky a měla tam fotku tady toho úžasného jídla. A tak jsem si řekla, že to musím zkusit připravit. No a co myslíte? Je to vážně skvělé. Kombinace řeckého jogurtu a pošírovaného vejce s rozpuštěným máslem a koprem. Prostě mňam na entou! To musíte vyzkoušet. 🙂

Turecké vejce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 3 min

Ingredients

  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 kávová lžička extra panenského olivového oleje
  • 2 vejce z volného chovu či bio
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa
  • 15 g másla
  • špetka mleté sladké papriky
  • snítky čerstvého kopru

Instructions

1

Do jogurtu přidejte prolisovaný česnek, sůl, trochu pepře a olej, promíchejte.

2

Ochucený jogurt nyní rozdělte do dvou mističek.

3

V menším hrnci přiveďte k varu vodu tak, abyste v něm mohli připravit pošírované vejce. Pokud je to pro Váš vyšší dívčí, na Youtube určitě najdete návody.

4

Já pošírované vejce připravuji tak, že si v menším hrnci přivedu k varu vodu s octem. Přičemž volím střední teplotní stupeň (z 9 stupňů na indukci mám nastaven stupeň 6). Vejce vyklepnu do malinké mističky, ve vodě pomocí metličky vytvořím lehký vír a opatrně do něj vejce naliju. Nyní nechávám vejce 3 minuty pošírovat a poté jej ihned vyndávám na talíř děravou naběračkou. Připravte nejprve jedno vejce a poté až druhé, nedělejte v jednom hrnci obě vejce najednou!

5

Mezitím, co pošírujete vejce, můžete v pánvi rozpustit máslo (to rozpuštějte opět na nižší stupeň, pozvolně, ať se nepřepálí) a poté do něj zamíchat špetku mleté papriky.

6

Pošírovaná vajíčka nyní můžete dát do mističek na jogurt, pokapejte vše paprikovým máslem a ozdobte čerstvým koprem.

7

Podávejte s čerstvým chlebem či topinkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *