Perníčkové lívance

Perníkové koření je spojeno s Vánoci, to je prostě jasná věc. 🙂 Takže, pokud se ho také tak nemůžete nabažit, tady máte recept na jedny úžasné perníčkové lívance. 🙂

Perníčkové lívance

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 250 g hladké pšeničné mouky
  • 500 g podmáslí
  • 40 g medu
  • 2 kávové lžičky perníkového koření
  • 2 kávové lžičky přášku do pečiva
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 vejce pokojové teploty
  • mletá vanilka
  • řepkový olej na vymázání pánve

Instructions

1

Mouku prosejte do hnětací mísy.

2

Přidejte všechny další suroviny (kromě kypřícího prášku a sody) a nástavcem typu metla zpracujte těsto.

3

Nakonec do těsta zapracujte prášek do pečiva a jedlou sodu.

4

Lívancovou pánev vytřete lehce olejem a opékejte na ní lívance z obou stran.

5

Podávejte s ořechovým máslem, ovocem a tvarohem či Skyrem.

3 comments

  1. Zdravím, nechybí v tomto receptu tekutá složka? (Možná se jen vloudila chybička a není zde napsaná? 🙂 ) Zkoušela jsem je a po smíchání výše uvedených přísad jsem měla jakousi drobenku :-D. Doplnila jsem tedy kokosovým nápojem od alpra a těsto už mělo lívancovou konzistenci 🙂 A pak byly moc dobré 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *