Pečené masové kuličky s ricottou a rajčatovou omáčkou

Miluju masové kuličky, ale vždy mě dost nebavila jejich zdlouhavá příprava na pánvi. A tak jsem si řekla, proč je nezkusit upéct v troubě. Je to tím pádem nenáročné na přípravu a výsledek je dokonalý. 🙂 Věřím, že Vám budou chutnat stejně jako nám doma.

Pečené masové kuličky s ricottou a rajčatovou omáčkou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 20 min Cooking Time: 40 min

Ingredients

  • 500 g mletého vyzrálého hovězího farmářského/bio masa
  • 250 g ricotty
  • 2 střední žluté cibule
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé oregáno
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 400 g konzerva krájených rajčat
  • 200 ml vody
  • listová petrželka

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Do hlubší pánve nalijte olivový olej a začněte ho zahřívat.

3

Cibuli a 2 stroužky česneku zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Petrželku nasekejte nadrobno.

4

K oleji přihoďte polovinu pokrájené cibule a česneku a restujte do sklovata.

5

Poté přidejte krájená rajčata, přilijte vodu, přidejte sůl, lístky oregána a nechte provařit.

6

Do mísy přendejte mleté maso, přidejte sůl, nasekanou petrželku, ricottu, zbylou cibuli a propasírujte další dva stroužky česneku.

7

Vše promíchejte, aby vznikla celistvá směs a vytvořte cca 18 kuliček.

8

Do zapékací mísy přelijte rajčatovou směs a na ni položte masové kuličky.

9

Nyní dejte mísu do trouby a pečte 40 minut.

10

Podávejte s kváskovým pečivem, celozrnnými těstovinami nebo basmati rýží.


5 comments

  1. Včera vyzkoušeno k večeři a je to naprosto dokonalé! Manžel se jen oblizoval. Nenávidí ricottu a vůbec ji tam nepoznal. Já ji miluju a cítila jsem ji tam. Jednoduché, rychlé a moc chutné!

  2. Včera jsem se tento recept rozhodla vyzkoušet k večeři a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Maso normálně moc nejím, ale na těchto kuličkách jsem si opravdu pochutnala :-)) Chtěla bych se zeptat autorky, co dalšího by se k nim hodilo místo omáčky? To, co máte vyfocené na vaší fotce je zakysaná smetana? :-))

    1. To mě moc těší! Ano, na fotce je zakysaná smetana. Šla by k nim určitě jakákoliv smetanová omáčka anebo třeba pod ně dát zeleninu – lilek, cuketu, papriku, rajčata, žampiony… 🙂

Napsat komentář: Foodlover Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..