Bramborový krém

Každému z nás se občas stane, že musí vařit z omezeného množství surovin, které doma zrovna najde. A přesně takhle vznikl bramborový krém, který je teda ale naprosto dokonalý. Okouzlí Vás svou jednoduchou přípravou, ale také výslednou chutí a budou jej milovat i Vaše děti. Alespoň naše holčička dlouho nic tak rychle nesnědla, jako tenhle bramborový krém. 🙂

Bramborový krém

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 6 porcí
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 1 větší cibule
  • 170 g pórku
  • 500 g brambor
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 150 g smetany (nejlépe ke šlehání)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • špetka muškátového oříšku
  • řeřicha na ozdobení

Instructions

1

Cibuli zbavte slupky a nakrájejte nadrobno. Pórek nakrájejte na kolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostky.

2

Ve středním hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm dosklovata cibuli s pórkem.

3

Poté přidejte brambory a také je restujte, měly by začít karamelizovat = hnědnout.

4

V tuto chvíli přilijte vývar a přidejte sůl a pepř.

5

Vařte do změknutí.

6

Poté polévku rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a muškátový oříšek a 2 minuty povařte.

7

Ihned podávejte ozdobené řeřichou či bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..