Když jsem jednou přemýšlela, co připravím za občerstvení návštěvě, napadlo mne, že bych docela ráda zkusila nějakou vegetariánskou paštiku, a tak vznikl tento recept. Je to něco mezi paštikou, pomazánkou a pěnou, ale je to naprosto dokonalé a s domácím pečivem je to naprostá pecka! 🙂


Houbová paštika

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka
Prep Time: 1 h Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 20 g sušených lesních hub
  • 250 g hnědých žampionů
  • 200 g žervé
  • 120 g smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce ghí nebo olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Instructions

1

Houby na 1 hodinu namočte do vody.

2

Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno.

3

Žampiony omyjte, odstraňte konce nožiček a nakrájejte je na plátky.

4

Houby sceďte a nakrájejte je na drobno.

5

V hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, orestujte na něm cibuli a česnek.

6

Poté přidejte žampiony, vše osolte a opepřete a nechte dusit.

7

Nakonec přidejte houby a ještě cca 2-3 minuty duste spolu.

8

Poté houbovou směs přendejte do mixéru, přidejte smetanu a žervé a rozmixujte do takové textury, aby nebyla úplně hladká, ale aby tam šli vidět i cítit kousky hub.

9

Podle chuti dosolte a dopepřete, přendejte do servírovacích skleniček či mističek a nechte vychladit.

10

Podávejte s dobrým pečivem.

promo-image