Tvarohový koláč s malinami a domácími piškoty

Pokud mě sledujete na instagramu, tak asi víte, že jsem se od konce dubna rozhodla změnit svůj životní styl. Odlehčit ho, hodně cvičit jak sama, tak s mojí holčičkou, být hodně venku a co nejméně online, hodně fotit, protože to je má práce a miluju to a co nejvíce žít přítomností. S tím za prvé souvisí to, že budu na blogu méně aktivní, protože jsem se rozhodla jej mít pro radost a přispívat pouze tehdy, kdy se mi prostě bude chtít. Už bohužel nemám tolik volného času a tak musí jít něco do ústraní. Na instagramu ale aktivní stále budu a na blog určitě každý měsíc něco přidám. 🙂

Nicméně, abych se dostala k dnešnímu receptu. S odlehčením mého jídelníčku souvisí i to, že se snažím připravovat zdravější dezerty a tenhle tvarohový koláč je příkladem jednoho z nich. Je ale naprosto dokonalý a věřím, že pokud milujete tvaroh, piškoty a maliny, tak si jej zamilujete. 🙂 Tak honem do toho. Vhodný je i pro děti od 1 roku.

Tvarohový koláč s malinami a domácími piškoty

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 6 porcí
Prep Time: 40 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • Piškoty
  • 90 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 bio vejce
  • 75 g třtinového cukru
  • Krém
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 150 g skyru
  • 2-3 polévkové lžíce medu
  • 375 g malin

Instructions

1

Nejprve upečte piškoty a tvaroh, mascarpone i skyr vyndejte z lednice ven, ať má vše pokojovou teplotu.

2

Rozehřejte troubu na 180 stupňů a dva plechy vyložte pečícím papírem.

3

Oddělte bílky od žloutků.

4

Bílky vyšlehejte vysokou rychlostí do sněhu - když se začne sníh tvořit, přisypte k bílkům třtinový cukr a šlehejte dále až do tuhého sněhu.

5

Žloutky našlehejte metličkou do pěny a opatrně vmíchejte do sněhu.

6

Nakonec přidejte mouku a škrob, vše opatrně promíchejte, aby vzniklo lesklé a nadýchané těsto.

7

Těsto nyní přendejte do zdobícího sáčku a na plech nastříkejte podlouhlé piškoty. Těsto se bude trochu rozjíždět do stran, ale nedělejte si s tím hlavu. Je vlastně úplně jedno, jestli budete mít krásné piškoty nebo budou škaredé, protože půjdou do dezertu a nikdo je neuvidí. 😀

8

Piškoty pečte v troubě 10 - 15 minut, měly by být zlatavé.

9

Po upečení je nechte vychladnout a připravte krém.

10

Tvaroh, mascarpone, skyr a med smíchejte v míse do tužšího krému. Pokud Vám přijde hodně tuhý, přidejte ještě trochu tvarohu nebo jogurtu.

11

Maliny omyjte a překrojte napůl.

12

A teď je načase kompletovat. 🙂 Do zapékací mísy či pekáčku položte vrstvu piškotů, na ně rozetřete krém, polože maliny a opět ještě jednou vrstvu piškotů, krém a maliny.

13

Nechte v lednici vychladit nejlépe přes noc.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *