Italský koláč s malinovou marmeládou

Jestli je nějaká kuchyně, kterou mám nejradši, je to asi italská. 🙂 Pizza, těstoviny, saláty, mořské plody, ale také italské dezerty mě prostě vždycky dostanou a nejsem schopná těmto dobrotám prostě odolat. 🙂
Tento klasický koláč z křehkého těsta s marmeládou prý najdete v severní Itálii v každém pekařství a každá kuchařka má na něj prý svůj recept. Já se trochu obávala, že koláč bude suchý, ale je v něm tolik marmelády a těsto obsahuje tolik másla, že se toho nebojte. Je to naprosto dokonalý koláč. Jednoduchý, rychlý, s minimem surovin, ideální k snídani, tak i odpoledne k čaji. 🙂


Italský koláč s malinovou marmeládou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 1 koláč
Prep Time: 40 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 450 g hladké pšeničné mouky
  • 225 g másla
  • 5 žloutků
  • 100 g moučkového cukru
  • kůra a šťáva z 1 pomeranče
  • 1 polévková lžíce rumu
  • 440 g malinové marmelády
  • trocha másla a mouky na vymazání a vysypání formy

Instructions

1

Máslo nakrájejte na menší kousky.

2

Do mísy od robotu nasypte mouku, přidejte máslo, žloutky, cukr, kůru a šťávu z pomeranče a rum.

3

Použijte nástavec typu hák a nechte robota 5-10 na střední stupeň zpracovat těsto.

4

Hotové těsto dejte do misky a nechte 30 minut odpočinout v lednici.

5

Poté vymažte koláčovou formu máslem a vysypte moukou.

6

Z těsta odkrojte jednu čtvrtinu, tu si odložte a těsto na pomoučené desce vyválejte do kruhu.

7

Těsto nyní vtlačte do koláčové formy a těsto, které přesahuje kraje odřízněte.

8

Z těsta, které jste si odložili, nyní vyválejte obdélník a pomocí rádýlka nakrájejte pásky na mřížku, kterou ozdobíte koláč.

9

Těsto ve formě pokryjte marmeládou a na ní vytvořte z těstových pásků mřížku.

10

Koláč dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 35 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *