Kokosové kuličky z jáhel

Musím se přiznat, nejsem žádný velký milovník cukroví. O Vánocích mi stačí tak maximálně 5 kousků. 🙂 Takže prostě nepeču. Jediné cukroví, které připravuji, a to většinou pouze v jedné dávce, protože nám to stačí, jsou tyto kokosové kuličky. 🙂 A tak jsem si říkala, že by mělo být i u mě na blogu. 🙂

  

Kokosové kuličky z jáhel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Kate Serves: 40 kousků
Prep Time: 20 Cooking Time: 20

Ingredients

  • 100 g jáhel
  • 400 ml kokosového mléka
  • špetka soli
  • 100 g kokosového oleje
  • 100 g rozinek
  • tuzemský rum na namočení rozinek
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g plátků mandlí
  • 2 polévkové lžíce medu nebo podle chuti
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 150 g 75% čokolády
  • 75 g másla
  • na ozdobu strouhaný kokos, nasekané ořechy nebo sušené květy

Instructions

1

Jáhly dejte do hrnce, zalijte je mlékem se špetkou soli a na mírném plameni vařte cca 20 minut, až vznikne kaše, tu nechte vychladnout.

2

Rozinky namočte do rumu.

3

Vychladlou kaši smíchejte s rozinkami, mandlovou moukou, plátky mandlí, medem, kokosovým olejem a kokosem. Měla by vzniknout celistvá lepivější hmota. Ochutnejte ji, podle chuti doslaďte a dejte ji vychladit do lednice.

4

Poté můžete ze studené a ztuhlé hmoty tvarovat kuličky, které ještě obalte v čokoládě.

5

 Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni.

6

Kuličky v rozpuštěné čokoládě obalte a dejte na plech vystlaný pečícím papírem. Nechte venku nebo v lednici pořádně zatuhnout a poté je můžete odlepit a přendat do uzavíratelné mísy nebo na servírovací táč/talíř.

7

Uchovávejte v lednici, kuličky vydrží určitě týden. Déle u nás nevydrželi. 🙂

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *