Pokud máte rádi po ránu sladké snídaně a obvykle si dáváte jogurt či mléko s kupovaným müsli, pak mám pro Vás tip na to, jak si vyrobit tuhle pochoutku doma.

Je to levnější, chutnější a zároveň přesně víte, co do něj dáváte. 🙂 Kombinacím se meze nekladou, nicméně moje základní müsli tvoří vločky, oříšky a semínka, podle chuti však můžete přidat oblíbené sušené ovoce.

Ingredience na cca 1 kg müsli

250 g pohankových vloček

250 g ovesných vloček

100 g plátkových mandlí

20 g lískových ořechů

70 g slunečnicových semínek

50 g chia semínek

90 g másla

30 g extra panenského olivového oleje

1 kávová lžička mleté skořice

250 g rýžového sirupu

špetka soli

 

  1. V rendlíku rozpusťte máslo.
  2. Poté k němu přidejte olivový olej, sirup, sůl a skořici a vše důkladně promíchejte, aby se suroviny propojily.
  3. Ve velké míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
  4. K suchým ingrediencím přidejte marinádu z másla, oleje a sirupu a vše opět důkladně promíchejte, aby se marináda dostala všude.
  5. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  6. Plech vyložte pečícím papírem a na něj rozprostřete müsli.
  7. Müsli dejte nyní zapéct do trouby na 20 minut.
  8. Po 10 minutách zapékání müsli promíchejte.
  9. Po zapečení nechte zcela vychladnout.
  10. Müsli ztuhne a Vy si jej můžete nalámat na libovolně velké kousky.
  11. Uchovávejte ve vzduchotěsných sklenicích čí krabičkách.

promo-image