Arrabbiata penne

Jestli je nějaká surovina, kterou bych mohla jíst téměř denně, pak jsou to těstoviny. Problém u těstovin je však takový, že obsahují lepek. Tudíž všichni ti, kteří trpí intolerancí či alergií na lepek musí hledat alternativy. Skvělou alternativou pro bezlepkáře, ale i pro ty, kteří se nechtějí lepkem cpát denně jsou těstoviny ze zelené čočky. Já mám konkrétně zkušenost s těmito. V Brně je kupuji v prodejně zdravých potravin Lusk.

Suroviny na 2 porce

250 g těstovin ze zelené čočky

12 cherry rajčátek

400 g konzervovaných rajčat

1 polévková lžíce rajčatového protlaku

2 stroužky česneku

1 kávová lžička sušeného oregána

1 kávová lžička sušeného tymiánu

1 chilli paprička

šťáva z půlky citrónu

extra panenský olivový olej

sůl a pepř

 

  1. Těstoviny uvařte podle návodu.
  2. Rajčátka nakrájejte na půlky, chilli papričku nadrobno a česnek prolisujte.
  3. V pánvi rozehřejte olivový olej. Na něm orestujte prolisovaný česnek s chilli, oregánem a tymiánem.
  4. Přidejte cherry, rajčata z kontervy a protlak.
  5. Povařte cca 5 minut, dokud cherry nezměknou. Pokud je omáčka moc hustá můžete ji naředit trochou vody z těstovin.
  6. Poté přidejte citrónovou šťávu, sůl a pepř.
  7. Omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami.
  8. Můžete ihned podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..