Jestli je nějaká surovina, kterou bych mohla jíst téměř denně, pak jsou to těstoviny. Problém u těstovin je však takový, že obsahují lepek. Tudíž všichni ti, kteří trpí intolerancí či alergií na lepek musí hledat alternativy. Skvělou alternativou pro bezlepkáře, ale i pro ty, kteří se nechtějí lepkem cpát denně jsou těstoviny ze zelené čočky. Já mám konkrétně zkušenost s těmito. V Brně je kupuji v prodejně zdravých potravin Lusk.
Suroviny na 2 porce
250 g těstovin ze zelené čočky
12 cherry rajčátek
400 g konzervovaných rajčat
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
1 kávová lžička sušeného oregána
1 kávová lžička sušeného tymiánu
1 chilli paprička
šťáva z půlky citrónu
extra panenský olivový olej
sůl a pepř
- Těstoviny uvařte podle návodu.
- Rajčátka nakrájejte na půlky, chilli papričku nadrobno a česnek prolisujte.
- V pánvi rozehřejte olivový olej. Na něm orestujte prolisovaný česnek s chilli, oregánem a tymiánem.
- Přidejte cherry, rajčata z kontervy a protlak.
- Povařte cca 5 minut, dokud cherry nezměknou. Pokud je omáčka moc hustá můžete ji naředit trochou vody z těstovin.
- Poté přidejte citrónovou šťávu, sůl a pepř.
- Omáčku smíchejte s uvařenými těstovinami.
- Můžete ihned podávat.