Poslední skandinávský recept tohoto roku je řepový salát. Je skvělý k jakémukoliv pečenému či grilovanému masu, ale i k rybě. Mně osobně moc chutná k norským masovým kuličkám a pečeným bramborám, tak jej taky zkuste.



Skandinávský řepový salát
Ingredients
- 500 g předvařené červené řepy oloupané
- 80 g salátové majonézy (prodává např. Marks and Spencer) nebo klasické majonézy
- 100 g zakysané smetany 16% tuku
- šťáva z půlky citrónu
- 1 kávová lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř
- pažitka
- řepové lístky na ozdobu
Instructions
1
Řepu pokrájejte na kostičky a dejte ji do střední mísy.
2
Přidejte majonézu, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a vše promíchejte.
3
Nakonec přidejte i nadrobno nasekanou pažitku.
4
Při servírování ozdobte listy červené řepy.


1 comment