Skandinávský řepový salát

Poslední skandinávský recept tohoto roku je řepový salát. Je skvělý k jakémukoliv pečenému či grilovanému masu, ale i k rybě. Mně osobně moc chutná k norským masovým kuličkám a pečeným bramborám, tak jej taky zkuste. 🙂

Skandinávský řepový salát

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 15 min

Ingredients

  • 500 g předvařené červené řepy oloupané
  • 80 g salátové majonézy (prodává např. Marks and Spencer) nebo klasické majonézy
  • 100 g zakysané smetany 16% tuku
  • šťáva z půlky citrónu
  • 1 kávová lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř
  • pažitka
  • řepové lístky na ozdobu

Instructions

1

Řepu pokrájejte na kostičky a dejte ji do střední mísy.

2

Přidejte majonézu, zakysanou smetanu, citrónovou šťávu, sůl a pepř dle chuti a vše promíchejte.

3

Nakonec přidejte i nadrobno nasekanou pažitku.

4

Při servírování ozdobte listy červené řepy.

1 comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..