Krémová carrot cake ovesná kaše

Ovesnou kaší moc ráda začínám den. Za prvé upřednostňuji sladké snídaně před těmi slanými. A za druhé je moc příjemné po ránu dostat do žaludku něco teplého. Tato ovesná kaše je na styl mrkvového dortu, takže v ní najdete najemno nastrouhanou mrkev spolu s rozinkami, skořicí a medem. Na talíři pak doporučuji servírovat s kostičkou kvalitní vysokoprocentní čokolády, lyofilizovanými malinami, oblíbeným ořechovým máslem – já zvolila arašídy se slaným karamelem značky Lucky Alvin a jogurtem či skyrem. Věřím, že vám bude chutnat stejně tak, jako mně. 🙂

Pokud kaši připravujete jen pro sebe, druhou polovinu kaše po uvaření přendejte do uzavíratelné skleničky či misky a nechte v lednici. Ráno ji pak ohřejte nebo jezte studenou spolu jogurtem či skyrem a ovocem.

Krémová carrot cake ovesná kaše

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 2
Prep Time: 5 min Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 100 g najemno nastrouhané mrkve
  • 30 g rozinek
  • špetka soli
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • 250 g polotučného mléka
  • 150 g vody
  • 1 velká polévková lžíce medu
  • K servírování:
  • 2 čtverečky kvalitní vysokoprocentní čokolády
  • 2 kávové lžičky oblíbeného ořechového másla
  • 150 g bílého jogurtu či skyru
  • lyofilizované maliny
  • nasekané pistácie či jiné oblíbené ořechy

Instructions

1

Do rozehřáté pánve nasypte vločky a lehce je opražte. Poté přidejte mrkev a také ji spolu s vločkami opražte.

2

Přidejte skořici, sůl a rozinky a vše promíchejte.

3

Nyní přilijte mléko i vodu a nechte provařit cca 5-7 minut na mírnějším stupni. Dejte pozor aby se tekutina moc neodpařila, kaše musí být krásně krémová.

4

Do kaše nakonec vmíchejte med. Ochutnejte a podle své chuti si přidejte sůl, skořici či med.

5

Kaši přendejte do talířů a na každou porci položte čokoládu, přidejte jogurt, pokapejte ořechovým máslem a posypejte malinami a nasekanými ořechy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..