Nejsem sice vegetarián, ale mnohem raději v kuchyni pracuji bez masa, se zeleninou, sýrem, luštěninami a obilovinami. Ne vždy to u zbytku mé rodiny vyvolá nadšení, ale jsou okamžiky, kdy se mi fakt zadaří připravit jednu velkou dokonalost, explozi chutí a struktury. A takovým jídlem jsou právě tyto batáty s rozpečeným čedarem, rajčatovo-mangovou salsou a avokádovým dipem.
Recept vznikl v rámci spolupráce se Svět plodů. Na jejich eshopu najdete kvalitní suroviny, jako jsou ořechy, sušené ovoce, lyofilizovanou zeleninu a nebo třeba taky mrazem sušený sýr a limetkovou esenci. Vše v úžasné kvalitě, což poznáte nejen na chuti.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Batáty důkladně omyjte, rozkrojte, z obou stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Batáty nyní dejte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte 40-50 min do změknutí. Když jsou měkké, přidejte nastrouhaný čedar a nechte zapéct dalších 10 minut na 200 stupňů. Mezitím připravte salsu – rajčátka i mango nakrájejte na malé kousky a dejte do větší misky, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, olivový olej, limetkovou esenci, sůl a pepř a dobře promíchejte. Avokádo rozmixujte spolu s Lučinou se skyrem. Upečené batáty dejte do hlubších talířů, vedle batátu pložte salsu a avokádový dip, ozdobte plátky ředkviček, lyofilizovaným čedarem, hráškem a mrkví a můžete podávat.Pečené batáty s čedarem, rajčatovo-mangovou salsou a avokádovým dipem
Ingredients
Instructions