Pečené batáty s čedarem, rajčatovo-mangovou salsou a avokádovým dipem

Nejsem sice vegetarián, ale mnohem raději v kuchyni pracuji bez masa, se zeleninou, sýrem, luštěninami a obilovinami. Ne vždy to u zbytku mé rodiny vyvolá nadšení, ale jsou okamžiky, kdy se mi fakt zadaří připravit jednu velkou dokonalost, explozi chutí a struktury. A takovým jídlem jsou právě tyto batáty s rozpečeným čedarem, rajčatovo-mangovou salsou a avokádovým dipem.

Recept vznikl v rámci spolupráce se Svět plodů. Na jejich eshopu najdete kvalitní suroviny, jako jsou ořechy, sušené ovoce, lyofilizovanou zeleninu a nebo třeba taky mrazem sušený sýr a limetkovou esenci. Vše v úžasné kvalitě, což poznáte nejen na chuti.

Pečené batáty s čedarem, rajčatovo-mangovou salsou a avokádovým dipem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 20 min Cooking Time: 1 h

Ingredients

  • Batáty:
  • 2 velké batáty
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 60 g čedaru nastrouhaného najemno
  • Salsa:
  • 200 g cherry rajčátek
  • 260 g manga (bez slupky a pecky)
  • 60 g červené cibule
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 kapky limetkové esence
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • Avokádový dip:
  • 160 g avokáda
  • 110 g Lučiny se skyrem
  • Doplňky k servírování:
  • Lyofilizovaný hrášek
  • Lyofilizovaná mrkev
  • Lyofilizovaný čedar
  • Microgreens
  • Na plátky nakrájené ředkvičky

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Batáty důkladně omyjte, rozkrojte, z obou stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.

3

Batáty nyní dejte na plech vystlaný pečícím papírem a pečte 40-50 min do změknutí. Když jsou měkké, přidejte nastrouhaný čedar a nechte zapéct dalších 10 minut na 200 stupňů.

4

Mezitím připravte salsu – rajčátka i mango nakrájejte na malé kousky a dejte do větší misky, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, olivový olej, limetkovou esenci, sůl a pepř a dobře promíchejte.

5

Avokádo rozmixujte spolu s Lučinou se skyrem.

6

Upečené batáty dejte do hlubších talířů, vedle batátu pložte salsu a avokádový dip, ozdobte plátky ředkviček, lyofilizovaným čedarem, hráškem a mrkví a můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..