Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jsou většinou rychle hotové a chuť uspokojí maximálně. Tyto špenátové těstoviny jsou zvláštní tím, že v omáčce jsou také rozmixovaná sušená rajčata, které omáčce přidávají na chuti. A kromě smetany jsem použila i ricottu. Jsou úžasně krémové a s opečeným lososem je to opravdu dokonalá kombinace. 🙂
Recept byl vytvořen ve spolupráci s olivovými oleji Borges a právě pro tento recept byl použit typ Classic, který se hodí právě na restování. 🙂
Na jedné pánvi na sucho opečte z obou stran osolené a opepřené filety lososa. Není třeba je dělat moc dlouho, stačí 5 minut z každé strany, aby byly šťavnaté. Záleží také na tom, jak moc jsou vysoké, ale u lososa je vždy lepší kratší dobu než delší. Do hrnce s vařící osolenou vodou dejte vařit těstoviny. V druhé hlubší pánvi orestujte na olivovém oleji nasekaný česnek, poté přidejte omytý a okapaný špenát a pokrájená rajčata. Zalijte vše smetanou a provařte 2 minuty. Poté přidejte ricottu a nastrouhaný parmezán, vše promíchejte, lehce1-2 minuty provařte a rozmixujte. Když budete slévat vodu z těstovin, trošinku jí nechte, přidejte k těstovinám omáčku a vše promíchejte, měla by vzniknout krémová struktura omáčky. Těstoviny naservírujte na talíře a na ně položte filet či kousky lososa. Ihned servírujte.Krémové těstoviny se špenátem, sušenými rajčaty a lososem
Ingredients
Instructions