Krémové těstoviny se špenátem, sušenými rajčaty a lososem

Těstoviny jsou vděčné jídlo. Jsou většinou rychle hotové a chuť uspokojí maximálně. Tyto špenátové těstoviny jsou zvláštní tím, že v omáčce jsou také rozmixovaná sušená rajčata, které omáčce přidávají na chuti. A kromě smetany jsem použila i ricottu. Jsou úžasně krémové a s opečeným lososem je to opravdu dokonalá kombinace. 🙂

Recept byl vytvořen ve spolupráci s olivovými oleji Borges a právě pro tento recept byl použit typ Classic, který se hodí právě na restování. 🙂

Krémové těstoviny se špenátem, sušenými rajčaty a lososem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 400 g filetu čerstvého lososa bez kůže o váze 100 g
  • 300 g oblíbených těstovin
  • 1 polévková lžíce olivového oleje Classic Borges
  • 2 stroužky česneku
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 8 ks sušených rajčat nenaložených v oleji
  • 200 g smetany na vaření 12%
  • 250 g ricotty
  • 60 g parmezánu
  • sůl, pepř

Instructions

1

Na jedné pánvi na sucho opečte z obou stran osolené a opepřené filety lososa. Není třeba je dělat moc dlouho, stačí 5 minut z každé strany, aby byly šťavnaté. Záleží také na tom, jak moc jsou vysoké, ale u lososa je vždy lepší kratší dobu než delší.

2

Do hrnce s vařící osolenou vodou dejte vařit těstoviny.

3

V druhé hlubší pánvi orestujte na olivovém oleji nasekaný česnek, poté přidejte omytý a okapaný špenát a pokrájená rajčata.

4

Zalijte vše smetanou a provařte 2 minuty.

5

Poté přidejte ricottu a nastrouhaný parmezán, vše promíchejte, lehce1-2 minuty provařte a rozmixujte.

6

Když budete slévat vodu z těstovin, trošinku jí nechte, přidejte k těstovinám omáčku a vše promíchejte, měla by vzniknout krémová struktura omáčky.

7

Těstoviny naservírujte na talíře a na ně položte filet či kousky lososa.

8

Ihned servírujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..