Zapečené noky s mletým masem, rajčatovou omáčkou a mozzarelou

Těstoviny a noky máme doma moc rádi. Příprava těchto jídel je velmi rychlá a přiznejme si, že spojení rajčatové omáčky a mozzarely prostě funguje. Tento recept jsem připravovala na nedělní oběd, kdy jsem neměla moc času a výsledek nejen mě velmi mile překvapil. Můj muž to komentoval tak, že máme jídlo jako z restaurace. 😀 No snad je to pochvala. Mě to ale chutnalo moc, takže vám přidávám recept. 🙂

 

Zapečené noky s mletým masem, rajčatovou omáčkou a mozzarelou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 5 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 500 g bramborových noků
  • 1 polévková lžíce olivového olej
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g drcených rajčat (já doporučuji nejvíc značku Mutti)
  • 0,5 dcl bílého suchého vína
  • 1/2 kávové lžičky provensálského koření
  • 100 g krémové smetany na vaření 15-16% tuku (nebo smetany ke šlehání)
  • 100 g mozzarely v nálevu
  • sůl, pepř

Instructions

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Česnek očistěte a nasekejte nadrobno.

3

Ve větší pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, jakmile se rozvoní, přidejte mleté maso a orestujte.

4

Když je maso zvenku orestované, přilijte víno a nechte odpařit. Poté přidejte rajčata, sůl, pepř a provensálské bylinky a společně provařte.

5

Nakonec přilijte smetanu a opět 2 minuty provařte.

6

Mozzarelu vydejte z nálevu a nechte okapat. Poté ji natrhejte na kousky.

7

Do pánve nyní přendejte noky - už nevařte. Jen promíchejte.

8

Vše přemístěte do zapékací mísy, nahoru dejte kousky mozzarely a dejte do trouby zapéct na 20 minut.

9

Na talíři můžete ozdobit bazalkou a microgreens.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..