Těstoviny a noky máme doma moc rádi. Příprava těchto jídel je velmi rychlá a přiznejme si, že spojení rajčatové omáčky a mozzarely prostě funguje. Tento recept jsem připravovala na nedělní oběd, kdy jsem neměla moc času a výsledek nejen mě velmi mile překvapil. Můj muž to komentoval tak, že máme jídlo jako z restaurace. 😀 No snad je to pochvala. Mě to ale chutnalo moc, takže vám přidávám recept. 🙂
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Česnek očistěte a nasekejte nadrobno. Ve větší pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, jakmile se rozvoní, přidejte mleté maso a orestujte. Když je maso zvenku orestované, přilijte víno a nechte odpařit. Poté přidejte rajčata, sůl, pepř a provensálské bylinky a společně provařte. Nakonec přilijte smetanu a opět 2 minuty provařte. Mozzarelu vydejte z nálevu a nechte okapat. Poté ji natrhejte na kousky. Do pánve nyní přendejte noky - už nevařte. Jen promíchejte. Vše přemístěte do zapékací mísy, nahoru dejte kousky mozzarely a dejte do trouby zapéct na 20 minut. Na talíři můžete ozdobit bazalkou a microgreens. Zapečené noky s mletým masem, rajčatovou omáčkou a mozzarelou
Ingredients
Instructions
Taková jídla miluju a chystám se ho brzy připravit. Jen mě zajímá zda muzu vynechat víno a zda bramborové noky mam předem uvařit ve vodě pokud nemám zrovna čerstvé. Dekuji 😊
Víno lze vynechat, noky netřeba předvařovat. 🙂