Těstoviny a noky máme doma moc rádi. Příprava těchto jídel je velmi rychlá a přiznejme si, že spojení rajčatové omáčky a mozzarely prostě funguje. Tento recept jsem připravovala na nedělní oběd, kdy jsem neměla moc času a výsledek nejen mě velmi mile překvapil. Můj muž to komentoval tak, že máme jídlo jako z restaurace. No snad je to pochvala. Mě to ale chutnalo moc, takže vám přidávám recept.




Zapečené noky s mletým masem, rajčatovou omáčkou a mozzarelou
Ingredients
- 500 g hovězího mletého masa
- 500 g bramborových noků
- 1 polévková lžíce olivového olej
- 2 stroužky česneku
- 400 g drcených rajčat (já doporučuji nejvíc značku Mutti)
- 0,5 dcl bílého suchého vína
- 1/2 kávové lžičky provensálského koření
- 100 g krémové smetany na vaření 15-16% tuku (nebo smetany ke šlehání)
- 100 g mozzarely v nálevu
- sůl, pepř
Instructions
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Česnek očistěte a nasekejte nadrobno.
Ve větší pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, jakmile se rozvoní, přidejte mleté maso a orestujte.
Když je maso zvenku orestované, přilijte víno a nechte odpařit. Poté přidejte rajčata, sůl, pepř a provensálské bylinky a společně provařte.
Nakonec přilijte smetanu a opět 2 minuty provařte.
Mozzarelu vydejte z nálevu a nechte okapat. Poté ji natrhejte na kousky.
Do pánve nyní přendejte noky - už nevařte. Jen promíchejte.
Vše přemístěte do zapékací mísy, nahoru dejte kousky mozzarely a dejte do trouby zapéct na 20 minut.
Na talíři můžete ozdobit bazalkou a microgreens.


Taková jídla miluju a chystám se ho brzy připravit. Jen mě zajímá zda muzu vynechat víno a zda bramborové noky mam předem uvařit ve vodě pokud nemám zrovna čerstvé. Dekuji
Víno lze vynechat, noky netřeba předvařovat.