Občas ty jídla „co lednice dala“ vyjdou tak dobře, až je z toho recept. Tohle je fakt velká dobrota. Měkkoučké noky obalené špenátovou omáčkou a sýrem. To je přesně to jídlo, které mám v zimě chuť jíst. Navíc jsou během 30 minut hotové a to prostě chcete.



Zapečené noky ve špenátové omáčce s mozzarelou a parmezánem
Ingredients
- 500 g bramborových noků
- 125 g čerstvého špenátu
- 1 stroužek česneku
- 200 g smetany ke šlehání
- 100 g žervé (lze zaměnit za Philadelphii, Lučinu či ricottu)
- 100 g strouhané mozzarely (ne v nálevu)
- 65 g strouhaného parmezánu
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 0,5 dcl bílého suchého vína
- sůl, pepř
Instructions
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.
Přidejte špenát, orestujte a zalijte vínem, které nechte odpařit.
Poté přidejte ke špenátu smetanu a provařte cca 5 minut.
Nyní přidejte žervé a vše rozmixujte.
Noky dejte do zapékací mísy, zalijte je omáčkou, posypejte mozzarelou a polovinou parmezánu. Vše promíchejte.
Nakonec nahoru nasypte zbytek parmezánu a dejte na 20 minut zapéct.


Dobrý den, objevila jsem váš blog, líbí se mi vaše stránky a nevím,který recept mám vyzkoušet dříve :). Mám.dotaz k tomuto receptu. Jako žervé mohu použít palouček z Lidlu? Děkuji za odpověď. Monika
Myslím, že klidně můžete použít palouček.