Zapečené noky ve špenátové omáčce s mozzarelou a parmezánem

Občas ty jídla „co lednice dala“ vyjdou tak dobře, až je z toho recept. 🙂 Tohle je fakt velká dobrota. Měkkoučké noky obalené špenátovou omáčkou a sýrem. To je přesně to jídlo, které mám v zimě chuť jíst. Navíc jsou během 30 minut hotové a to prostě chcete. 🙂

Zapečené noky ve špenátové omáčce s mozzarelou a parmezánem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 3 - 4 porce
Prep Time: 8 min Cooking Time: 22 min

Ingredients

  • 500 g bramborových noků
  • 125 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g žervé (lze zaměnit za Philadelphii, Lučinu či ricottu)
  • 100 g strouhané mozzarely (ne v nálevu)
  • 65 g strouhaného parmezánu
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 0,5 dcl bílého suchého vína
  • sůl, pepř

Instructions

1

Troubu předehřejte na 200 stupňů.

2

Česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji.

3

Přidejte špenát, orestujte a zalijte vínem, které nechte odpařit.

4

Poté přidejte ke špenátu smetanu a provařte cca 5 minut.

5

Nyní přidejte žervé a vše rozmixujte.

6

Noky dejte do zapékací mísy, zalijte je omáčkou, posypejte mozzarelou a polovinou parmezánu. Vše promíchejte.

7

Nakonec nahoru nasypte zbytek parmezánu a dejte na 20 minut zapéct.

1 comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..