Losos je u nás doma nejoblíbenější ryba, a tak se snažím stále vymýšlet nové a nové recepty. Tentokrát jsem zkusila spojení ryby a krémové omáčky a fungovalo to naprosto skvěle. 🙂 Příprava je navíc také velmi jednoduchá, takže ideální recept, když máte málo času. 🙂
Nejprve vytvořte paprikovou pastu - všechny ingredience rozmixujte dohladka. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Z lososa stáhněte kůži a rozdělte jej na 4 stejně velké kousky. Do pečící formy dejte pečící papír a na něj položte kousky lososa. Osolte je, opepřete a dejte péct do trouby na 15 minut. Nyní je čas na omáčku. Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno. Žampiony nakrájejte na plátky, cuketu na půlkolečka a papriku na proužky. V hlubší pánvi na oleji orestujte šalotku, poté přidejte i ostatní zeleninu. Vše orestujte a přidejte paprikovou pastu. Nakonec přilijte i smetanu a rajčatový protlak a vše provařte. Do hotové omáčky pak jen vložte upečené kousky lososa a můžete podávat. Ideální přílohou je jasmínová rýže.Losos ve smetanové paprikové omáčce
Ingredients
Instructions