Jarní zelené pesto

Pesto. To je naprosto skvělý vynález! Hodí se na těstoviny, na pečivo, do toustů či tortil. 🙂 Já osobně pesto připravuji vždy, když mám doma vaničku zelených listů – rukoly, polníčku, špenátu, řepových listů či bazalky a už nejsou v tak perfektní kondici. Originálně by se do pesta měly použít piniové oříšky, ale já častěji používám mandle. Co však určitě nezaměňuji, to je kvalitní extra panenský olivový olej. Pro tento recept jsem zvolila olej značky Borges, který je skvělý a recept vznikl v rámci spolupráce s těmito oleji. 🙂 Pesto určitě vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak Vám chutnalo. 🙂

Jarní zelené pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka
Prep Time: 10 min

Ingredients

  • 150 g listového špenátu
  • 100 g rukoly
  • 120 g extra panenského olivového oleje značky Borges
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g neloupaných mandlí
  • šťáva z půlky limety
  • 100 g sýru parmazánového typu
  • sůl dle chuti

Instructions

1

Listy spolu s česnekem, mandlemi a olejem dejte do mixéru a rozmixujte do hladší struktury.

2

Směs přendejte do misky, přidejte najemno nastrouhaný sýr a limetovou šťávu.

3

Podle chuti můžete dochutit solí.

4

Pesto buď ihned použijte nebo uchovávejte v lednici v uzavíratelné sklenice maximálně 7 dní.

2 comments

  1. Dobrý den, prosím Vás jen mě zajímá, není to pesto potom hořké když se tam použije extra panenský olivový olej? Narazila jsem na tento recept a ráda bych ho udělala ale mám z toho oleje obavy 🙂 Děkuji

    1. Dobrý den, do pesta se správně vždy přidává extra panenský olivový olej. Je ideální pro přípravu pokrmů za studena. 🙂 Chuť není hořká. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..