Jaké cukroví u Vás určitě nesmí o Vánocích chybět? U nás je to linecké, perníčky a vanilkové rohlíčky. Bohatě by nám stačily jen tyto tři druhy a ani je nepotřebujeme v nijak velkém množství. Ačkoliv tyto Vánoce, kdy čekám naše druhé miminko, bych se sladkého mohla doslova ujíst, takže to až tolik neplatí a asi budu péct ještě jednu várku.
A protože u Vás mají recepty mé babičky Viktorie velký úspěch, přidávám sem recept na její vanilkové rohlíčky.
Všechny suroviny na těsto dejte do hnětací mísy, použijte nástavec typu K a cca 10 min nechte zpracovat těsto. Těsto nyní zabalte do fólie a nechte přes noc vychladit v lednici. Druhý den vyndejte těsto cca 20 min před tvořením rohlíčků. Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plechy vyložte pečícím papírem a z těsta odkrajujte stejně velké kousky, ze kterých tvořte rukama rohlíčky. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut. Po upečení nechte vychladnout a poté obalte v cukru s vanilkou. Uchovávejte v chladu.Vanilkové rohlíčky
Ingredients
Instructions