Babiččiny recepty: vanilkové rohlíčky

Jaké cukroví u Vás určitě nesmí o Vánocích chybět? U nás je to linecké, perníčky a vanilkové rohlíčky. Bohatě by nám stačily jen tyto tři druhy a ani je nepotřebujeme v nijak velkém množství. Ačkoliv tyto Vánoce, kdy čekám naše druhé miminko, bych se sladkého mohla doslova ujíst, takže to až tolik neplatí a asi budu péct ještě jednu várku.

A protože u Vás mají recepty mé babičky Viktorie velký úspěch, přidávám sem recept na její vanilkové rohlíčky.

Vanilkové rohlíčky

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...
By Katka
Prep Time: 12 h Cooking Time: 1 h

Ingredients

  • Těsto
  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g másla
  • 2 žloutky
  • 120 g moučkového cukru
  • Na obalení:
  • moučkový cukr
  • 1 kávová lžička mleté vanilky

Instructions

1

Všechny suroviny na těsto dejte do hnětací mísy, použijte nástavec typu K a cca 10 min nechte zpracovat těsto.

2

Těsto nyní zabalte do fólie a nechte přes noc vychladit v lednici.

3

Druhý den vyndejte těsto cca 20 min před tvořením rohlíčků.

4

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

5

Plechy vyložte pečícím papírem a z těsta odkrajujte stejně velké kousky, ze kterých tvořte rukama rohlíčky.

6

Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut.

7

Po upečení nechte vychladnout a poté obalte v cukru s vanilkou.

8

Uchovávejte v chladu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..