Italská rajčatová omáčka

Tak nějak tuším, že každé dítě miluje těstoviny s rajčatovou omáčkou. Moje Natálka tuhle kombinaci miluje vážně od miminka, kdy začala jíst příkrmy. Takže asi nikoho nepřekvapí, že rajčatová omáčka a těstoviny jsou u nás na jídelníčku dost často. Za tu dobu jsem zvládla vyladit rajčatovou omáčku natolik, abych se s Vámi podělila o recept. Věřím, že Vám bude chutnat stejně jako nám. 🙂

Italská rajčatová omáčka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 6 porcí
Prep Time: 15 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 50 g šalotky
  • 7 g česneku
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 400 g sekaných rajčat v konzervě
  • 30 g olivového oleje
  • 200 g kuřecího či zeleninového vývaru
  • 10 g třtinového cukru
  • sůl, pepř

Instructions

1

Šalotku a česnek očistěte a nakrájejte nadrobno.

2

Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.

3

Ve větším hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm šalotku a česnek.

4

Poté přidejte čerstvá rajčata a také orestujte.

5

Přidejte rajčata v konzervě a vše zalijte vývarem.

6

Přidejte sůl a pepř a duste do chvíle, kdy budou kousky rajčat měkké.

7

Poté vše rozmixujte dohladka. Pokud nemáte tak výkonný mixér, můžete ještě omáčku přepasírovat.

8

Nakonec do omáčky přidejte cukr a pořádně rozmíchejte.

9

Servírujte s uvařenými těstovinami a posypejte sýrem parmezánového typu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..