Velikonoce mají své tradice a jednou z nich je i zelený pokrm na Zelený čtvrtek. 🙂 A tak mám pro Vás naprosto jednoduchý recept na geniální polévku, která je hotová do 15-20 minut. 🙂 Je vhodná i pro děti, mé dceři velmi chutná, protože je díky chuti hrášku nasládlá. 🙂
Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Špenát a česnek omyjte. Ve středním hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm dosklovata cibuli. Poté přidejte hrášek, trochu jej také orestujte a přidejte sůl a přilijte vodu. Vařte 10 minut, poté přidejte špenát, medvědí česnek a smetanu a vařte dalších 5 minut. Nyní vše rozmixujte dohladka a ještě polévku přepasírujte, aby v ní nezbyly slupky. Podle chuti dosolte. Podávejte ozdobené špenátovými listy, olivovým olejem, zakysanou smetanou nebo chlebovými krutony.Hráškovo-špenátová polévka s medvědím česnekem
Ingredients
Instructions
mám doma medvedí cesnak – tak konečne viem, čo s ním 😛
WHEN PIGS FLY