Hráškovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

Velikonoce mají své tradice a jednou z nich je i zelený pokrm na Zelený čtvrtek. 🙂 A tak mám pro Vás naprosto jednoduchý recept na geniální polévku, která je hotová do 15-20 minut. 🙂 Je vhodná i pro děti, mé dceři velmi chutná, protože je díky chuti hrášku nasládlá. 🙂

Hráškovo-špenátová polévka s medvědím česnekem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4
Prep Time: 5 min Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 500 g mraženého zeleného hrášku
  • 1 cibule
  • 100 g listového špenátu
  • 50 g medvědího česneku
  • olivový olej
  • 660 ml vody
  • sůl
  • 250 g smetany ke šlehání

Instructions

1

Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Špenát a česnek omyjte.

2

Ve středním hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm dosklovata cibuli.

3

Poté přidejte hrášek, trochu jej také orestujte a přidejte sůl a přilijte vodu.

4

Vařte 10 minut, poté přidejte špenát, medvědí česnek a smetanu a vařte dalších 5 minut.

5

Nyní vše rozmixujte dohladka a ještě polévku přepasírujte, aby v ní nezbyly slupky.

6

Podle chuti dosolte.

7

Podávejte ozdobené špenátovými listy, olivovým olejem, zakysanou smetanou nebo chlebovými krutony.

1 comment

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *