Dezerty, muffiny, buchty/ Pro děti/ Sladké/ Vegetariánské

Fitness čokokoko sušenky

Asi není nic jednoduššího ze sladkého pečení, než sušenky. A přece je umění upéct je tak, aby nebyly tvrdé, ale jen krásně křupavé s měkkčím středem. 🙂 Já mám nejradši cookies s kousky čokolády a když se k tomu ještě přidá kokos, tak to je pro mě úplná dokonalost. 🙂 Těsto jsem dělala na dvě dávky – 20 kousků a nevydržely ani 24 hodin. 😀 Samozřejmě záleží na tom, jak velké cookies budete chtít, já dělala nakonec menší sušenky, takže jich bylo určitě víc jak 20. 🙂

 

Ingredience na cca 20 větších nebo 30 menších cookies 

200 g bio ghíčka

200 ml rýžového či javorového sirupu

100 g strouhaného kokosu

160 g špaldové chlebové mouky nebo 80 g špaldové chlebové a 80 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky

špetka soli

10 g jedlé sody

4 polévkové lžíce nepraženého kakaového prášku nebo holandského kakaa

100 g 70% či víceprocentní čokolády

30 g čokoládového proteinu (já použila hrachový)

 

  1. Troubu předehřejte na 160 stupňů.
  2. Ghí rozpusťte a čokoládu nasekejte na menší kousky.
  3. Všechny suroviny dejte do mísy od robotu.
  4. Zvolte nástavec typu K-metla a nechte robota zpracovat těsto cca 5 minut.
  5. Plech vyložte pečícím papírem a rukama utvořte nejprve kuličky, položte je na pečící papír a stlačte je, aby vznikla vyšší placička. V troubě se trochu ještě „rozteče“ do stran a zploští se.
  6. Sušenky můžete posypat kokosem, kokos pak trošku do sušenek zatlačte, aby po upečení ze sušenek neopadal.
  7. Plech se sušenkami dejte do vyhřáté trouby a pečte 15 minut.
  8. Po vytažení z trouby nechte sušenky zchladnout 10 minut a pak je můžete přesunout na talíř.

POZOR! Mizí rychlosti blesku. 🙂

 

 

Reklama

You Might Also Like

4 komentáře

  • Reply
    Markéta
    30.6.2017 at 16:32

    Recept vypadá úžasně..! jen jsem se chtěla zeptat – můžu to ghí s něčím nakombinovat? Máslo, kokosový olej, atd.. Děkuju za odpověď 🙂

    • Reply
      Kate
      2.7.2017 at 18:45

      Děkuji. 🙂 Určitě, klidně ho buď úplně zaměňte za máslo či kokosáč anebo nakombinujte například půl na půl. 🙂

  • Reply
    N.N.
    2.7.2017 at 22:30

    Opravdu 4 lžičky sody (!) na tak malé množství mouky??? To pak musí mít ten typický chuťový „ocas“ sody, ne? Připadá mi to fakt zbytečně moc…

    • Reply
      Kate
      3.7.2017 at 9:13

      Dobrý den, samozřejmě ne vrchovaté lžičky. Dneska je budu znovu péct, tak lžičky změním na gramy, nicméně si to upravte podle sebe. 🙂 Jde jen o to, aby sušenky nebyly placaté a trošku vyskočily. 🙂 Přeji krásný den a ať se podaří.

    Leave a Reply