Jarní recepty/ Letní recepty/ Pečivo/ Předkrmy/ Pro děti/ Veganské/ Vegetariánské

Dokonalá bruschetta s avokádem, rajčátky a bazalkou

Kdybych nebyla Češkou, byla bych Italkou! Tomu věřím. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že italskou kuchyni tak miluji. 🙂 Těstoviny, rajčata, bazalka, italské sýry, Prosecco a Primitivo! Tohle prostě vystihuje léto, kterého se už nemůžu dočkat. 🙂

  

Ingredience na 2 porce

250 g cherry rajčat různých barev

2 avokáda

10 plátků bagety

1 stroužek česneku

olivový olej

sůl

balsamikový ocet

šťáva z půlky citrónu

bazalka

 

  1. Plátky bagety pokapejte olivovým olejem a dejte ji rozpéct do zlatava do trouby.
  2. Rajčátka rozkrojte napůl a v misce či hlubokém talíři je smíchejte s 1 kávovou lžičkou olivového oleje, špetkou soli a 1 kávovou lžičkou balsamica.
  3. Avokáda vydlábněte ze slupky, dejte je do misky a vidličkou je romačkejte. Přidejte špetku soli, citrónovou šťávu a hrst najemno posekané bazalky a promíchejte.
  4. Rozpečené plátky bagety potřete česnekem, na ně naneste avokádovou směs, na avokádo položte rajčátka a nakonec ozdobte bazalkou.

You Might Also Like

2 komentáře

  • Reply
    Martina
    6.4.2018 at 10:45

    Ahoj,
    já taky miluji italskou kuchyni. Není snad italský pokrm, který by mi nechutnal. Miluji rizota, těstoviny, pizzu, prosecco, italské dezerty. Prostě všechno! Líbí se mi hlavně ta jednoduchost, která v italské kuchyni je. Z pár surovin se vždy vykouzlí dokonalé jídlo.

    • Reply
      Kate
      8.4.2018 at 12:15

      Přesně, italská kuchyně je prostě nejlepší! 🙂 A jak se říká, v jedoduchosti je síla! 🙂

    Leave a Reply