Kdybych nebyla Češkou, byla bych Italkou! Tomu věřím. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že italskou kuchyni tak miluji. 🙂 Těstoviny, rajčata, bazalka, italské sýry, Prosecco a Primitivo! Tohle prostě vystihuje léto, kterého se už nemůžu dočkat. 🙂
Ingredience na 2 porce
250 g cherry rajčat různých barev
2 avokáda
10 plátků bagety
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl
balsamikový ocet
šťáva z půlky citrónu
bazalka
- Plátky bagety pokapejte olivovým olejem a dejte ji rozpéct do zlatava do trouby.
- Rajčátka rozkrojte napůl a v misce či hlubokém talíři je smíchejte s 1 kávovou lžičkou olivového oleje, špetkou soli a 1 kávovou lžičkou balsamica.
- Avokáda vydlábněte ze slupky, dejte je do misky a vidličkou je romačkejte. Přidejte špetku soli, citrónovou šťávu a hrst najemno posekané bazalky a promíchejte.
- Rozpečené plátky bagety potřete česnekem, na ně naneste avokádovou směs, na avokádo položte rajčátka a nakonec ozdobte bazalkou.
Ahoj,
já taky miluji italskou kuchyni. Není snad italský pokrm, který by mi nechutnal. Miluji rizota, těstoviny, pizzu, prosecco, italské dezerty. Prostě všechno! Líbí se mi hlavně ta jednoduchost, která v italské kuchyni je. Z pár surovin se vždy vykouzlí dokonalé jídlo.
Přesně, italská kuchyně je prostě nejlepší! 🙂 A jak se říká, v jedoduchosti je síla! 🙂