Ricottové lívance s citrónovou kůrou

Lívance jsou u nás doma vážně jednou z nejoblíbenějších snídaní, a tak stále vymýšlím nové a nové kombinace. Jednou je připravuji čistě z banánů a ovesných vloček, jindy použiju tvaroh a klasickou bílou pšeničnou mouku, jindy zase celozrnnou. Tentokrát jsem vyzkoušela kombinaci ricotty, hladké mouky a citrónové kůry. A v kombinaci s medem, jahodami, borůvkami a bílým jogurtem to byla naprosto skvělá kombinace.

Ricottové lívance s citrónovou kůrou

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Katka Serves: 14 lívanců
Prep Time: 10 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 250 g ricotty
  • 175 g hladké pšeničné mouky
  • 185 g plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 kávová lžička kypřícího prášku
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • najemno nastrouhaná kůra z 1 citrónu
  • trocha oleje na vymazání pánve

Instructions

1

Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu.

2

Všechny suroviny dejte do mixéru a rozmixujte do hladkého těsta, které nechte 10 minut odstát.

3

Lívancovou pánev vymažte trochou oleje a z obou stran pečte lívance.

4

Podávejte s medem, ovocem a jogurtem.

1 comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..