Já miluju indickou kuchyni a nejvíc mám asi oblíbené butter chicken. Bohužel vždy, když jsem si jej objednala, moje dcera ho nechtěla jíst, bylo na ni extrémně aromatické a výrazné. Vymyslela jsem tedy jemnou verzi tohoto pokrmu, kdy je omáčka nasládlá, jde v ní cítit jogurt a koření je v něm tak akorát, takže tohle máslové kuře obě mé dcery jí s chutí a talíř je vždy prázdný. 🙂
Jako přílohu doporučuji jasmínovou rýží SOS. V rámci spolupráce Vám přináším tento náš rodinný recept. 🙂
Nejprve namarinujte maso. Maso nakrájejte na menší kostky, přendejte je do mísy a zakápněte citrónovou šťávou. Promíchejte. Poté přidejte jogurt, sůl a veškeré koření. Promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat do druhého dne. Druhý den začněte tak, že rozehřejte troubu na 180 stupňů. V pánvi rozehřejte máslo a postupně, cca na 3x zprudka orestujte maso. Orestované maso pak přendejte do zapékací mísy a dejte do trouby péct na 20 minut. Nyní připravte omáčku. V té samé pánvi, kde jste restovali maso, rozpusťte máslo a chvíli na něm orestujte skořici. Přidejte pak passatu a smetanu a cca 10 minut na mírném stupni provařte. Nakonec přidejte garam masalu, cukr a sůl dle chuti. Zároveň s omáčkou připravte rýži. Rýži nasypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a osolte. Přiveďte k varu a poté na středním stupni vařte cca 20 minut. Když je maso upečené, přendejte ho spolu s výpekem, který vznikl do omáčky a vše promíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo sůl. Servírujte s jasmínovou rýží.Naše butter chicken pro děti
Ingredients
Instructions