Naše butter chicken

Já miluju indickou kuchyni a nejvíc mám asi oblíbené butter chicken. Bohužel vždy, když jsem si jej objednala, moje dcera ho nechtěla jíst, bylo na ni extrémně aromatické a výrazné. Vymyslela jsem tedy jemnou verzi tohoto pokrmu, kdy je omáčka nasládlá, jde v ní cítit jogurt a koření je v něm tak akorát, takže tohle máslové kuře obě mé dcery jí s chutí a talíř je vždy prázdný. 🙂

Jako přílohu doporučuji jasmínovou rýží SOS. V rámci spolupráce Vám přináším tento náš rodinný recept. 🙂

Naše butter chicken pro děti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 6 porcí
Prep Time: 12 h Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • Marinované maso:
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 400 g tučného jogurtu
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 1 kávová lžička mleté kurkumy
  • 2 kávové lžičky garam masaly
  • 1/2 kávové lžičky mleté papriky
  • 1 kávová lžička mletého římského kmínu
  • 3/4 kávové lžičky mletého zázvoru
  • 3/4 kávové lžičky soli
  • 3 stroužky česneku najemno nastrouhané nebo prolisované
  • 25 g másla
  • Omáčka:
  • 20 g másla
  • 1 kousek celé skořice
  • 400 g rajčatové passaty
  • 500 g smetany ke šlehání
  • 2 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 1/2 kávové lžičky garam masaly
  • sůl
  • K servírování:
  • 480 g jasmínové rýže SOS
  • 1 litr vody
  • 1 kávová lžička soli

Instructions

1

Nejprve namarinujte maso. Maso nakrájejte na menší kostky, přendejte je do mísy a zakápněte citrónovou šťávou. Promíchejte.

2

Poté přidejte jogurt, sůl a veškeré koření. Promíchejte, přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat do druhého dne.

3

Druhý den začněte tak, že rozehřejte troubu na 180 stupňů.

4

V pánvi rozehřejte máslo a postupně, cca na 3x zprudka orestujte maso. Orestované maso pak přendejte do zapékací mísy a dejte do trouby péct na 20 minut.

5

Nyní připravte omáčku. V té samé pánvi, kde jste restovali maso, rozpusťte máslo a chvíli na něm orestujte skořici. Přidejte pak passatu a smetanu a cca 10 minut na mírném stupni provařte. Nakonec přidejte garam masalu, cukr a sůl dle chuti.

6

Zároveň s omáčkou připravte rýži. Rýži nasypte do hrnce, zalijte dvojnásobným množstvím vody a osolte. Přiveďte k varu a poté na středním stupni vařte cca 20 minut.

7

Když je maso upečené, přendejte ho spolu s výpekem, který vznikl do omáčky a vše promíchejte. Podle chuti můžete přidat cukr nebo sůl.

8

Servírujte s jasmínovou rýží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..