Krém z pečeného květáku a mrkve

Pokud máte rádi květák, ale chtěli byste zkusit něco jiného než osvědčené recepty, vyzkoušejte tento krém. Pečení umocňuje chuť zeleniny a polévka je velmi příjemná a chuť, kterou vytvoří mrkev spolu s květákem je dost originální a možná vás překvapí. Za mě je ideální podávat s krutony, ale hlavně s balkánským sýrem nebo fetou! Vyzkoušejte sami. 🙂

Krém z pečeného květáku a mrkve

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 15 min Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • 1 střední očištěný květák
  • 240 g očištěné mrkve
  • 2 menší nebo 1 velká červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 kelímek 12%, 16% nebo 33% smetany (čím tučnější smetana, tím chutnější polévka)
  • Sůl
  • 2 kávové lžičky mleté papriky

Instructions

1

Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky a dejte péct na 180 stupňů na 40 minut.

2

Upečenou zeleninu přendejte do hrnce, přilijte vývar a smetanu, přidejte sůl, povařte a rozmixujte dohladka. Podle potřeby, pokud je polévka moc hustá, rozřeďte vývarem nebo vodou.

3

Nakonec přidejte mletou papriku a promixujte.

4

Servírujte s kostičkami balkánského sýru a krutony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..