Pokud máte rádi květák, ale chtěli byste zkusit něco jiného než osvědčené recepty, vyzkoušejte tento krém. Pečení umocňuje chuť zeleniny a polévka je velmi příjemná a chuť, kterou vytvoří mrkev spolu s květákem je dost originální a možná vás překvapí. Za mě je ideální podávat s krutony, ale hlavně s balkánským sýrem nebo fetou! Vyzkoušejte sami. 🙂
Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky a dejte péct na 180 stupňů na 40 minut. Upečenou zeleninu přendejte do hrnce, přilijte vývar a smetanu, přidejte sůl, povařte a rozmixujte dohladka. Podle potřeby, pokud je polévka moc hustá, rozřeďte vývarem nebo vodou. Nakonec přidejte mletou papriku a promixujte. Servírujte s kostičkami balkánského sýru a krutony.Krém z pečeného květáku a mrkve
Ingredients
Instructions