Když jsem minulý rok v prosinci přidala na Instagram a poté i sem recept na zapečené noky se špenátovou omáčkou, strhl se o ně obrovský zájem a připravovalo si je doma mnoho z vás. A tak mě napadlo využít podzimní sezóny a zkusit připravit verzi s dýňovou omáčkou. Recept je lehce jiný, ale stejně tak skvělý. Tak jej určitě vyzkoušejte. 🙂 Recept vznikl ve spolupráci s vegetariánskými nudličkami značky Pan Hrášek, které jsou založeny na hrachovém základu, neobsahují sóju a chuťově jsou vážně naprosto skvělé. 🙂
Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dýní pak nakrájejte na menší kousky, které dejte do větší zapékací mísy. Přidejte očištěnou a pokrájenou cibuli a stroužek česneku. Vše osolte a zalijte olivovým olejem a dejte do trouby péct na cca 20 minut. Upečenou dýni spolu s cibulí a česnekem rozmixujte s vývarem a smetanou. Nejprve zkuste 200 ml vývaru a pokud by byla omáčka moc hustá, ještě ji postupným přidáváním vývaru zřeďte. Omáčku ochutnejte a kdyžtak dosolte dle chuti. Nyní dejte do zapékací mísy noky, na ně položte nudličky a zalijte dýňovou omáčkou. Nakonec posypejte najemno nastrouhaným parmezánem. Dejte péct do trouby na 30 min. Na posledních 5 minut můžete zvýšit teplotu na 220 stupňů.Zapečené noky v dýňové omáčce s vege nudličkami
Ingredients
Instructions