Zapečené noky v dýňové omáčce s vege nudličkami

Když jsem minulý rok v prosinci přidala na Instagram a poté i sem recept na zapečené noky se špenátovou omáčkou, strhl se o ně obrovský zájem a připravovalo si je doma mnoho z vás. A tak mě napadlo využít podzimní sezóny a zkusit připravit verzi s dýňovou omáčkou. Recept je lehce jiný, ale stejně tak skvělý. Tak jej určitě vyzkoušejte. 🙂 Recept vznikl ve spolupráci s vegetariánskými nudličkami značky Pan Hrášek, které jsou založeny na hrachovém základu, neobsahují sóju a chuťově jsou vážně naprosto skvělé. 🙂

Zapečené noky v dýňové omáčce s vege nudličkami

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Katka Serves: 4 porce
Prep Time: 30 min Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 600 g dýně Hokkaido
  • 1 střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 500 g bramborových noků
  • 180 g nudliček Pan Hrášek
  • 200 ml krémové smetany do omáček s obsahem tuku 15%
  • 200-300 ml zeleninového vývaru (dle hustoty omáčky)
  • 50 g parmezánu

Instructions

1

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dýní pak nakrájejte na menší kousky, které dejte do větší zapékací mísy. Přidejte očištěnou a pokrájenou cibuli a stroužek česneku. Vše osolte a zalijte olivovým olejem a dejte do trouby péct na cca 20 minut.

2

Upečenou dýni spolu s cibulí a česnekem rozmixujte s vývarem a smetanou. Nejprve zkuste 200 ml vývaru a pokud by byla omáčka moc hustá, ještě ji postupným přidáváním vývaru zřeďte. Omáčku ochutnejte a kdyžtak dosolte dle chuti.

3

Nyní dejte do zapékací mísy noky, na ně položte nudličky a zalijte dýňovou omáčkou. Nakonec posypejte najemno nastrouhaným parmezánem.

4

Dejte péct do trouby na 30 min. Na posledních 5 minut můžete zvýšit teplotu na 220 stupňů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..